Stiri Cupa României Masculin

Antonis Constantinides a condus-o pe Egis Kormend spre finala campionatului Ungariei

Antonis Constantinides a condus-o pe Egis Kormend spre finala campionatului Ungariei

Egis Kormend s-a calificat în finala campionatului Ungariei în urma victoriei de duminică (12.06) în jocul decisiv cu Duna Aszfalt-DTKH Kecskemet din semifinale, scor 83-80. Kormend, antrenată de Antonis Constantinides, revine în finală după o pauză de trei ani.

Meciul decisiv din fieful lui Kormend a fost foarte echilibrat în prima repriză, după 19-18 în primul sfert în favoarea gazdelor, la pauză intrându-se cu 35-33 pentru Kecskemet. Kormend a putut să marcheze peste 20 de puncte în cel de-al treilea sfert și avea două-trei posesii între, pentru ca în parțialul decisiv să intre cu 55-52.

Diferența a devenit una formată din două cifre și Egis Kormend conducea cu 77-65, de unde Kecskemet a redus la o singură posesie după un run de 9-0 și spre final ecartul era minim, 81-80, în cele din urmă Stokes transformând liberele cu care gazdele s-au impus, 83-80.

Maliek White a contribuit cu 22 de puncte la victoria lui Kormend, urmat de Wesley Gordon (20 de puncte, 17 recuperări, 46 de unități la eficiență), respectiv Kamau Stokes și Stefan Savic, ambii cu câte 13 puncte.

Xavier Pollar a fost principalul marcator pentru Kecskemet, cu 25 de puncte și 9 recuperări, Kucsera Daniel și Wittman Krisztian secondându-l, cu câte 11 puncte.

Antonis Constantinides a reușit să o conducă pe Kormend spre finala campionatului Ungariei pentru prima dată din 2018/2019 încoace. Sezonul amintit a fost început cu antrenorul cipriot pe bancă, însă din motive familiale a părăsit echipa în noiembrie 2018. Constantinides a revenit la Kormend în primăvara lui 2021, tehnicianul fiind cunoscut în baschetul românesc pentru perioadele petrecute la Energia Târgu Jiu și Dinamo Știința București.

Finala campionatului Ungariei o să pună față în față rivalele Falco Szombathely și Egis Kormend, acest duel fiind cunoscut drept „Vasi Derby”, localitățile făcând parte din același județ. Rivalitatea dintre cele două se aseamănă foarte tare cu cea dintre Cluj și Sibiu în LNBM, atât Falco, cât și Kormend dispunând de suporteri fanatici.

În Ungaria tot playoff-ul s-a jucat pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, însă nu cu două meciuri acasă și apoi trecerea în deplasare, ci sub forma unui meci acasă, următorul în deplasare. Debutul finalei este programat miercuri, 15 iunie, în Arena Savaria din Szombathely de la ora 20.00, jocul fiind transmis pe M4 Sport, post disponibil și pe teritoriul României.

*foto: hunbasket.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!