Stiri Cupa României Masculin

Antonis Constantinides: „Cred că a fost cel mai slab meci de când antrenez eu în România”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.09.2015

CS Energia Târgu Jiu a debutat cu dreptul în noul sezon competițional, câștigând partida cu BC Timișoara, scor final 65-59. Meciul a contat pentru prima manșă a fazei inaugurale din Cupa României. 

Antonis Constantinides, antrenorul oltenilor, a vorbit pe larg despre acest joc împotriva băieților lui Dragan Petricevic, arătându-se oarecum nemulțumit de regula celor doi jucători români prezenți în permanență pe parchet,

După mine, cred că a fost cel mai slab meci, din punct de vedere al spectacolului, de când eu antrenez în România. Totuși, trebuie să felicităm ambele echipe. Abia acum s-a terminat perioada de pregătire și cred că nicio echipă nu poate da randamentul maxim, iar acest lucru s-a văzut și la procentajul aruncărilor de la distanță. Sunt de acord cu antrenorul Timișoarei în ceea ce privește regulamentul cu utilizarea a doi jucători români în același timp pe parchet. Este o problemă care se vede la cursivitatea jocului. Nu vreau să fiu interpretat greșit, nu este vorba aici de nivelul sau de calitatea jocului, dar după mine, acest regulament obligă fiecare antrenor să țină minte că trebuie să aibă doi jucători români în teren. Nicio echipă nu va avea cursivitate în joc, nu va avea un ritm bun și nici randamentul dorit. Acesta este însă regulamentul, trebuie respectat și trebuie să jucăm ca atare. Evident, este un regulamet care-i ajută pe jucătorii români, care vor avea mai multe minute jucate și mai multe responsabilități în joc. Fără a căuta scuze, trebuie să găsim soluții pentru a face față acestui regulament. Datorită regulamentului nu aș vrea să discutăm despre randamentul jucătorilor străini în Cupa României. Când va începe campionatul, vom vorbi și despre acest aspect. Și Timișoara a sacrificat un jucător, pe Shiloh, probabil cel mai bun jucător al lor, la fel cum și noi l-am sacrificat pe Lazar. Despre jucătorii străini care au venit în această vară la Energia este prea devreme să-i evaluăm și să tragem concluzii. Este greșit, din punctul meu de vedere să-l comparăm pe Lazar cu Milosevic. Are și aspecte pozitive și negative în comparație cu Milosevic, dar este devreme să facem acest lucru. Mai bine ar fi să ne interesăm de randamentul unor jucători ca Lamont sau Porter, care au fost la echipă și despre care avem un punct de referință. Astfel de comparații nu ajută pe nimeni”, a declarat Constaninides la finalul întâlnirii, fiind citat de site-ul oficial al clubului gorjean. 

Partida dintre cele două combatante a fost una destul de săracă din punct de vedere al punctelor marcate, în special în prima repriză când Energia și Timișoara au marcat împreună doar 50 de puncte. Tehnicianul cipriot de pe banca Energiei a recunoscut la rândul său că jocul celor două echipe a fost inconstant. 

„În legătură cu meciul, am văzut că ambele echipe nu au avut continuitate. Au alternat momentele bune, cu cele mai puțin bune, pe alocuri chiar foarte rele. Sunt două echipe de valori apropiate și se vede că suntem abia la începutul sezonului. Când am avut o diferență de 10 puncte nu am avut concentrarea necesară pentru a păstra diferența și chiar pentru a ne distanța mai mult, pentru că implicit ne era mai ușor la Timișoara. Decizia de a faulta la ultima fază și a recăpăta posesia a fost una corectă. Știam înainte de a începe partida că avea să fie un meci interesant din punct de vedere al abordării tactice. Un meci între două echipe cu obictive similare, atât în campionat, cât și în Cupa României. Să nu uităm că sunte două echipe care vor reprezenta România în competițiile europene”, a adăugat Antonis Constantinides. 

În final, antrenorul baschetbalitiștilor de la Energia a prefațat returul de la Timișoara, ținând să tragă un semnal de alarmă elevilor săi că acele 6 puncte nu le asigură în totalitate calificarea în faza următoare a competiției. 

„Știm că la Timișoara este un teren unde se câștigă foarte greu. Probabil cele șase puncte diferență nu spun nimic, dar totuși este un avantaj. Șase puncte pot fi un avantaj considerabil, care să ne califice, sau poate că nu înseamna nimic. Voi pregăti echipa pentru a câștiga la Timișoara. Sunt convins că vom juca mai bine pe viitor și ne vom atinge obiectivele, atât în campionat, cât și în Cupa României. Ce ne trebuie la Timișoara? Concentrare în apărare, un atuu al echipei noastre, și în plus trebuie să eliminăm intervalele de timp în care echipa nu joacă bine. Trebuie să fim constanți pentru a câștiga la Timișoara”, a încheiat Constaintinides. 

Returul dintre CS Energia Târgu Jiu și BC Timișoara este programat joi, 24 septembrie, în Sala „Constantin Jude” din Timișoara. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport 2, începând cu ora 18:00. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!