Stiri Cupa României Masculin

Antonis Constantinides: „Vom merge la Sibiu pentru a ne califica în Final 4 deoarece merităm să fim acolo”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.01.2015

Antonis Constantinides, tehnicianul formaţiei CS Energia Târgu Jiu, a comentat prestaţia elevilor săi în manşa tur din sferturile cupei cu CSU Sibiu, meci câştigat de olteni cu 82-78. Cipriotul a mai vorbit despre returul de la Sibiu, dar şi despre regula jucătorului român prezent în permanenţă pe parchet. 

„În primul rând aș vrea să felicit atât echipa din Sibiu, dar în mod special aș vrea să-i felicit pe jucătorii mei. Nu am început bine acest meci, a trebuit să petrecem primele 15 minute cu primul cinci până ce Tal Karpelesz a fost schimbat. Am revenit de la o diferență de 12 puncte chiar înainte de pauză și am muncit foarte mult în a doua parte a meciului pentru a câștiga partida. Am spus chiar înainte de acest meci că această partidă va fi una foarte lungă și nu trebuie să ne oprim să jucăm baschet nici dacă suntem conduși cu 10 puncte, nici dacă noi conducem cu 10 puncte.

A fost o mare problemă pentru noi faptul că Michal Kremen a fost indisponibil, dar trebuie să jucăm bine și fără el. Singurul lucru negativ din această seară este că de la punctul în care trebuia să câștigăm la 7-8 puncte diferență am terminat la patru. Din moment ce diferența nu a fost mai mare poate este mai bine și pentru noi pentru că vom merge la Sibiu mult mai concentrați, cu o agresivitate mai mare și cu o dorință mai mare de a câștiga acel meci. A fost doar prima parte a disputei cu Sibiu, iar partea a doua va fi vineri și mergem acolo nu ca să pierdem la trei, două sau la un punct, ci mergem acolo să căștigăm acel meci. Provocarea va fi una foarte mare pentru noi. Vom merge acolo pentru a ne califica în Final 4 pentru că merităm să fim acolo.

Suntem o echipă care joacă bine, o echipă care este și mai puternică, acum că-l avem și pe Andreas, asftfel vom merge la Sibiu să ne luptăm pentru o calificare în Final 4. Le-am spus și jucătorilor la final, pentru că i-am văzut dezamăgiți că nu am câștigat la 8-10 puncte, că această diferență de patru puncte este o presiune în plus pentru Sibiu. Pentru mine a fost o mare experiență acest meci. Este pentru prima dată în cariera mea când mă confrunt cu o situație de acest gen, cu un jucător specific pe teren și aici mă refer la regula cu jucătorul român pe teren. Trebuie să mă credeți că dacă nu ai mai făcut acest lucru înainte este foarte dificil, dar pentru bunul mers al baschetului românesc trebuie să impunem această regulă și în campionat pentru a ajuta jucătorii autohtoni să crească”, a declarat Constantinides la finalul duelului cu Sibiul. 

Partida retur se va disputa vineri, 9 ianuarie, începând cu ora 18:00, în Sala Transilvania din Sibiu. 

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro) 

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    joc
    Jocul Energiei pare usor in scadere fata de inceputul sezonului. Nu am reusit sa fructificam absenta unei piese de baza din angrenajul oaspetilor dar si eliminarea lui Calota. Ne-am chinuit sa obtinem o victorie fragila.care este aproape imposibil de aparat daca vom juca la fel. Cativa dintre jucatori par extrem de nervosi si dorinta lor de a face chiar mai mult decat este necesar la un moment dat duce la greseli stupide care pot compromite

    cu 9 ani în urmă (06.01.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    continuare
    ... care pot compromite efortul colectiv (asa cum s-a intamplat deja de cateva ori).

    cu 9 ani în urmă (06.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Energia01 :

    Nervi
    Jucatorii energiei sunt nervosi ? Aproape la fiecare meci noi avem un tehnic datorita antreorului care este foarte nervos.

    cu 9 ani în urmă (08.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!