Stiri Cupa României Masculin

Artis Ate va pleca în Letonia pentru a îmbrăca tricoul naționalei

Artis Ate va pleca în Letonia pentru a îmbrăca tricoul naționalei

Până în 1 martie, Liga Națională de Baschet Masculin nu are programată nicio partidă, această pauză fiind dedicată acțiunilor echipelor naționale. U-BT Cluj-Napoca, formație ce a câștigat Cupa României în această săptămână, are trei baschetbaliști la loturi naționale, însă doar unul în selecționata tricoloră.

Este vorba de Rareș Uță, cel care i-a luat locul lui Bobe Nicolescu în formația pregătită de Tudor Costescu. Ceilalți doi jucători sunt Darko Planinic, convocat la naționala Croației, și Artis Ate, selectat la echipa Letoniei.

În urmă cu aproape o lună, Federația Letonă de Baschet a anunțat că Artis Ate face parte din lotul lărgit al naționalei, care avea la acea vreme 24 de sportivi. Între timp, Roberts Stelmahers, antrenorul Letoniei, a mai eliminat câteva dintre numele prezente pe listă, însă jucătorul lui U-BT a rămas în primii 15.

Iată care este componența naționalei baltice:

Aigars Skele

Kalev / Cramo (EST)

Mārcis Vītols

BK Ventspils

Rinalds Sirsniņš

BK Ogre

Arthur Zagar

Joventut (ESP)

Janis Blums

VEF Riga

Arthur Kuruc

VEF Riga

Artis Ate

Cluj-Napoca (ROM)

Martins Laksa

Start Lublin (POL)

Jeanne Peiners

Partizan (SRB)

Māris Gulbis

BK Ventspils

Ojārs Siliņš

Brescia (ITA)

Artyom Butyankov

Burevestnik (RUS)

Marek Mayer

Parma (RUS)

Martin Meier

Buducnost (MNE)

În 21 februarie, Letonia joacă pe teren propriu împotriva Bosniei & Herțegovinei, iar în 24 februarie, Ate & Co. se duelează cu Bulgaria, în Sofia.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!