Stiri Cupa României Masculin

Athletic Constanța a câștigat destul de clar duelul cu Rapidul

Athletic Constanța a câștigat destul de clar duelul cu Rapidul

Athletic Constanța a învins Rapid pe teren propriu în prima manșă a optimilor Cupei României, scor 82-69.

Dobrogenii au început partida cu Oprean, Corpodean, Dani Mâinea, Jakob Lowrence și Zan Kozic. De partea cealaltă titulari au fost Luca Vasile, Willi Brosser, Michael Hope, Jadon Cohee și Erik Copes.

Primul sfert a fost echilibrat în primele cinci minute. După reușita de la distanță a lui Hope (9-7), constănțenii au terminat primele 10 minute cu un parțial generos, de 13-4, cu frații Mâinea responsabili de opt din cele 13 puncte (21-11). Și al doilea sfert a fost la discreția gazdelor. Corpodean și Oprean au marcat câte un coș de 3 puncte, urmat de Gribinic (30-15). Și americanii Constanței au marcat din spatele semicercului, urmând ca ultimele puncte să fie puse pe tabelă de rapidistul Jordan Swopshire (40-24).

Lowrence și Corpodean au dus diferența la 20 de puncte la începutului sfertului 3 (47-27), dar rapidiștii au avut o tresărire de orgoliu și au reușit un run de 9-0, căruia i-a răspuns Vlad Corpodean, grație unui and-one (50-36). Când rapidiștii s-au apropiat iarăși la 11 puncte, Corpodean a reușit un four point play spectaculos (54-39), Devonte Wallace a mai marcat o triplă iar Jadon Cohee a stabilit scorul după 30 de minute (57-43). În ultimul sfert elevii lui Alexandru Oltean au ajuns de două ori la o diferență de 19 puncte (64-45, 78-59), dar rapidiștii au reușit să reducă spre sfârșitul meciului și să asigure o diferență abordabilă pentru retur de doar 13 puncte, scor final 82-69.

Vlad Corpodean a marcat 22 de puncte și 7 recuperări, Jakob Lowrence a înscris 14 puncte cu 14 recuperări iar Dani Mâinea a marcat 13 puncte. De partea cealaltă Cohee și Hope au înscris fiecare câte 14 puncte iar Baris Aktas a marcat 12 puncte.

Returul se joacă duminică, 26 septembrie, de la ora 18, la Sala Rapid.

*foto: Elis Iordache

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!