Stiri Cupa României Masculin

Athletic Constanța încearcă să obțină a zecea victorie în Liga Națională

Athletic Constanța încearcă să obțină a zecea victorie în Liga Națională

BC Athletic Neptun Constanța primește vizita formației CSM Baschet Petrolul Ploiești sâmbătă, 5 martie, în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul fiind cu implicații în lupta pentru playoff.

Runda intermediară n-a adus rezultate favorabile pentru aceste două grupări, Constanța cedând la Focșani, iar Ploieștiul pe teren propriu cu Timișoara. În privința ambelor echipe, cu ocazia etapei precedente s-a oprit o serie de victorii.

Athletic a avut 29% din spatele arcului de cerc la Focșani, unde s-a văzut învinsă cu 79 la 67. Adika Peter McNeilly (16 puncte) și Khaliq Spencer (12 puncte) au fost singurii în double figures pentru dobrogeni.

CSM Petrolul a revenit pe final cu Timișoara, reușind să strângă scorul la 90-85, după ce diferența maximă a fost de +16 în favoarea bănățenilor. Asemănător situației ivite în cazul celor de la Athletic, și ploieștenii au avut un procentaj slab de la distanță, 23%, spre deosebire de 45% pentru SCM Timișoara. Deion Hammond a putut ține ritmul cu „Leii din Banat”, terminând duelul cu 22 de puncte.

Înaintea confruntării de sâmbătă, dobrogenii au 9 victorii și 12 eșecuri, fiind pe locul 7 în campionat, iar prahovenii stau pe 11 cu un bilanț de 8-10.

Meciul tur dintre Constanța și Ploiești a fost adjudecat de „Gladiatorii din Tomis” cu 76 la 71, în prima repriză formația de la malul Mării Negre formându-și un avantaj important. Vlad Corpodean a terminat atunci cu 24 de puncte (6/8 de la distanță), season high. Deion Hammond a strâns 16 puncte și 6 recuperări pentru CSM Petrolul, având alți patru colegi cu minim 10 puncte înscrise.

Diferențele mai mari între echipe se înregistrează doar la media de puncte (81.6-76.7) respectiv la eficiență (92.2-85.6), în ambele cazuri nou-promovata stând mai bine. Ambele echipe au cifre excelente în privința recuperărilor ofensive, cu care se află în Top 5 în campionat.

Duelul de la Constanța o să înceapă la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!