Stiri Cupa României Masculin

Athletic Constanța și CSM Galați se întâlnesc în sferturile Cupei României

Athletic Constanța și CSM Galați se întâlnesc în sferturile Cupei României

BC Athletic Constanța și CSM Galați luptă pentru un loc în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin, manșa tur din sferturile competiției fiind programată pe terenul dobrogenilor.

Formația antrenată de Alexandru Olteanu a avut emoții mari în privința calificării în sferturi, asta după ce a învins-o pe Rapid București la peste 10 puncte diferență în manșa tur din prima fază (82-69). Giuleștenii au împins returul în prelungiri, după ce au avut un ultim sfert excelent pe teren propriu (26-13) și au condus cu 79-65 în overtime, scor cu care s-ar fi calificat în dauna Constanței. Lowrance și Kosic au redus ecartul la sub 10 puncte, iar Wallace a stabilit scorul final, 81-73 pentru Rapid și Athletic s-a calificat după 155-150 la general.

CSM Galați a ajuns dramatic în sferturi, eliminând-o pe FC Argeș Basketball (83-80) chiar în Trivale, unde s-au jucat ambele dispute, după ce în primul joc formația lui Florin Nini a cedat cu 77-75, deși a avut +12 în față la un moment dat. Duelul cu piteștenii a adus cea mai mică diferență la general dintre toate meciurile jucate în prima fază, un singur punct fiind între echipe la final, 158-157.

Spre deosebire de primul tur al Cupei, Athletic Constanța nu-l are în lot pe Devante Wallace, contractul dintre cele două părți fiind încheiat de comun acord pe 18 decembrie. În schimb, în echipa Galațiului apare acum Milos Pesic, care a revenit pe parchet și a devenit al șaselea străin din lotul echipei antrenate de Florin Nini.

Constanța și Galați nu vor fi la prima întâlnire în sezonul 2021-2022, cele două întâlnindu-se în Liga Națională, unde Athletic a câștigat după două reprize de prelungiri, 88-87. Maxwell Darling a încheiat atunci cu double-double (19 puncte, 15 recuperări), principalul marcator al învingătorilor fiind Vlad Corpodean (20 de puncte). De la Galați patru sportivi au terminat în double figures, lider fiind Javon Masters (21 de puncte).

Jakob Lowrance înregistrează medii de double-double în Cupa României (16.0 puncte, 11.5 recuperări), Athletic Constanța fiind prima în competiție la recuperări (49.0).

Dobrogenii sunt pentru prima dată în Final Eight, iar Sturanovic și compania vor juca în sferturi după ce în sezoanele 2016-17 și 2017-18 au ajuns aici pe când echipa se numea Phoenix Galați.

Duelul de la Constanța este programat luni, 27 decembrie, de la ora 18.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!