Stiri Cupa României Masculin

Avancronica meciurilor care deschid etapa a cincea din Liga Națională

Avancronica meciurilor care deschid etapa a cincea din Liga Națională

Runda cu numărul cinci în Liga Națională de Baschet Masculin debutează sâmbătă, 29 octombrie, atunci că o să se joace majoritatea întâlnirilor. În deschiderea rundei o să fie implicate unele formații aflate în zona inferioară a celor două conferințe.

CSM Constanța - Laguna Sharks București – ora 17.00, FRB TV (conferința B)

Laguna este singura care n-a putut să câștige un meci în conferința B și stă cu 0-4 bilanț, fiind formația cu cea mai modestă apărare în această conferință. O singură dată a putut să înscrie Laguna peste 70 de puncte, acel joc cu Timișoara reprezentând și scorul cel mai strâns la final.

CSM Constanța a bifat etapa trecută primul succes în competițiile interne, 74-63 la Focșani într-un duel în care jucătorii veniți de pe bancă au avut contribuții importante. Vytenis Cizauskas a avut o linie statistică interesantă (8 puncte, 8 pase decisive și 9 recuperări), iar Nate Johnson a condus și de această dată ofensiva constănțenilor (14 puncte).

O să fie primul duel oficial la nivel de seniori între CSM Constanța și Laguna București, acestea fiind echipele care irosesc cele mai multe posesii pe întâlnire în campionat.

CSM Focșani - CSM Galați – ora 17.00, FRB TV (conferința B)

CSM Galați merge pe terenul unei formații cu care a pierdut doar o singură dată în campionat, dar care i-a provocat un eșec în ultimul duel direct, la începutul acestei luni în Cupa României. CSM Focșani a câștigat atunci cu 70 la 69, rezultat care a însemnat în același timp și eliminarea ambelor din competiție.

Gălățenii au două victorii în trei meciuri în LNBM, iar Focșani stă cu 1-3, însă a arătat unele momente bune până în prezent mai ales datorită contribuțiilor lui Brandon Austin și Monyea Pratt. Cei doi sunt în Top 10 marcatori ai campionatului, alături de Nelejko Prijovic și Luka Mitrovic de la CSM Galați.

În cazul unor date statistice există echilibru între cele două echipe, Galați fiind mult mai bună la media de puncte (locul trei în LNBM) sau la capace, iar Focșani stă peste adversara sa la media de intercepții sau la procentajul triplelor bune.

CSM Petrolul Ploiești - CSM Târgu Jiu – ora 18.00, FRB TV (conferința A)

Un duel special pentru Porter Troupe, care o să debuteze în postura de antrenor al gorjenilor cu ocazia acestei deplasări de la Ploiești. CSM Târgu Jiu are un început slab de sezon, cu înfrângeri pe linie în conferința A, dintre formațiile cu minim trei jocuri disputate având cel mai modest atac.

CSM Petrolul a răspuns cu două victorii în ultimele două etape, pe teren propriu una convingătoare cu CSM Miercurea Ciuc, iar în deplasare la limită la Târgu Mureș.

În cele două dueluri directe de anul trecut, prahovenii și gorjenii și-au împărțit victoriile, jucătorul cu media cea mai mare de puncte pentru CSM Târgu Jiu atunci fiind tocmai Porter Troupe.

Prahovenii stau mai bine la statistici, fiind a doua echipă din campionat la media de assist-uri (21.8) și printre fruntașe la procentajul din interiorul arcului de cerc (57.5%). CSM Târgu Jiu în schimb se descurcă excelent la recuperări (38.7 pe meci), dar la încercările bune de trei puncte are procentajul cel mai slab din tot campionatul.

Sâmbătă (29.10) vor avea loc și partidele FC Argeș - CSM Târgu Mureș, SCM U Craiova - CSM VSKC Miercurea Ciuc, respectiv CSA Steaua București - CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!