Stiri Cupa României Masculin

Avancronica primei etape din Grupa Galbenă

Avancronica primei etape din Grupa Galbenă

CSM Focșani și SCM U Craiova deschid prima etapă din Grupa Galbenă. Partida este programată sâmbătă, 25 ianuarie, cu începere de la ora 17:00 la Sala Polivalentă din Focșani. Jocul nu este televizat și va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandra Stan, Dragoș Barbu și Alexandru Sandu, iar comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu.

SCM U Craiova trebuie să treacă peste dezamăgirea ratării calificării în Top 6 și să-și respecte statul de favorită în Grupa Galbenă. Oltenii dispută primul joc pe terenul lui CSM Focșani, o echipă care a prins in extremis locul patru în grupa valorică B, ultimul care a dus în  Grupa Galbenă. Craiova pleacă cu prima șansă, chiar dacă în acest sezon competițional a câștigat un singur meci pe teren străin. De partea cealaltă, echipa din Vrancea are bilanț pozitiv în propria arenă, 4 victorii și 3 înfrângeri. CSM Focșani a învins acasă o echipă din GVA, pe BCM U Pitești, într-un meci  din Cupa României.

Capul de afiș al etapei din Grupa Galbenă îl constiuie meciul dintre CSO Voluntari și CSM Mediaș. Jocul va demara tot sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 18:30 în Sala Gabriela Szabo. Alin Faur, Alexandru Ivan și Matei Bănică vor oficia acest joc, Mihai Caraion fiind comisar din partea FRB.

Cele două echipe au încheiat pe primele două poziții în GVB. CSO Voluntari a câștigat însă ambele partide cu formația de pe Târnava Mare. Ilfovenii au câștigat cu 85-72 pe teren propriu și cu 85-83 la Mediaș, după un coș al lui Dejan Borovnjak în ultimele secunde de joc. CSO Voluntari a schimbat la nivelul lotului de jucători în această perioadă, astfel că Nikola Malesevic l-a înlocuit pe Simas Buterlevicius. Trupa antrenată acum de Semsetin Bas are un avantaj moral, după ce a câștigat ultimele cinci partide în fața medieșenilor și pornește cu prima șansă în acestă confruntare.

Prima etapă din Grupa Galbenă va fi încheiată de CSM Galați și BCM U Pitești. Partida este programată duminică, 26 ianuarie. Jocul va demara la ora 17:00 în Sala Dunărea și va fi oficiat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Andrei Bădilă și Alexandru Sandu.

BCM U Pitești a avut un parcurs dezamăgitor în prima parte a acestui sezon din LNBM și a adunat doar două victorii. Hristu Șapera a preluat cârma echipei din mers și acum trebuie să slaveze ce se mai poate. Piteștenii nu-și permit pași greșiți și încearcă să obțină a doua victorie în ultimele 10 meciuri de campionat. CSM Galați are 8-2 în ultimele jocuri dar a întâlnit echipe de o valoare mai modestă decât cea a adversarei de duminică. BCM U Pitești pleacă astfel cu prima șansă dar trebuie să demonstreze că este o echipă care știe să mai și câștige.

Toate echipele din Grupa Galbenă pleacă de la 0 în clasament și nu se ține cont de parcursul din prima fază a campionatul din LNBM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!