Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu câștigă manșa tur cu CSM Ploiești

BC CSU Sibiu câștigă manșa tur cu CSM Ploiești

BC CSU Sibiu a reușit să se impună în fața lui CSM Ploiești cu scorul de 80-74 , în manșa tur din prima rundă a Cupei României. Sibienii au avut probleme în special în sfertul trei, la finalul căruia se vedeau conduși. Elevii lui Dan Fleșeriu au reușit totuși să câștige la o diferență 6 puncte și calificarea se va decide la Ploiești.

Cele două echipe au început partida cu câte trei români pe parchet. Sibiul cu Tohătan, Dragoste, Uță, Tamulis și Pratt iar CSM Ploiești cu Calotă, Chițu, Popa, Magdevski și Watson.

Startul de meci a fost alert. Tamulis a deschis tabela, după care Magdevski a marcat o triplă pentru oaspeți. Cele două formații nu au menținut ritmul și după patru minute de joc, scorul era egal, 6-6. Popa cu un dunk și-a dus echipa din nou în față. Mirel Dragoste a răspuns cu un three-point-play la jumătatea actului inaugural. Tamulis cu două triple și două libere la rând a dus scorul la 17-9. Sibiul a rămas la conducere, Tamulis a ajuns la trei coșuri de trei puncte în 10 minute iar scorul la finalul primului act era 24-17.

Elevii lui Dan Fleșeriu au început excelent și actul secund Fitzner marca primele 5 puncte. Magdevski a replicat pentru ploieșteni și diferența era de 10 lungimi pe tabelă. Oaspeții au înjumătățit diferența în urma unui coș de la distanță al lui Hammond și antrenorul sibian solicita timp de odihnă la scorul de 33-28. Hammond a mai înscris o dată și o singură posesie despărțea cele două echipe. Gazdele nu au cedat conducerea până la pauză, când tabela din Sala Transilvania indica scorul de 39-33.

CSM Ploiești a început mai bine secvența a doua a meciului și după nici două minute a venit la un singur în spatele adversarului, scor 41-40. Vaughn își ducea echipa în avantaj, după un miss-match cu Uță. Jocul a rămas echilibrat, cu reușite de ambele părți, iar cu 3 minute rămase din sfert scorul era egal, 49-49. E galitatea s-a păstrat până în ultima secundă, când Milin a marcat un buzzer-beater de la 9 metri și CSM Ploiești conducea cu scorul de 56-53 după 30 de minute de joc.

BC CSU Sibiu a început actul decisiv cu 4 puncte la rând. Parțialul a urcat la 9-0, în urma unui coș de la distanță al lui Dragoste și scorul a ajuns la 64-56. Fitzner a mai punctat o dată și Mihai Popa solicita al doilea timp de odihnă în nici 3 minute scurse din sfertul 4. Watson a oprit seria gazdelor. Sibienii au dat din nou drumul la coșurile de 3 puncte prin Tamulis și Pratt și diferența a trecut de 10 puncte, 70-58.  Ploieștenii au reușit să reducă puțin din deficit dar nu au reușit să mai pună presiune pe gazde. Totuși finalul de meci le-a aparținut și au reușit să strângă diferență. Scor final 80-74.

Justas Tamulis a marcat 24 de puncte, Evan Fitzner a avut 22 de puncte cu 9 recuperări iar Mirel Dragoste a înscris 10 puncte pentru sibieni. De partea cealaltă Kwame Vaughn a marcat 15 puncte, Milin și Magdevski câte 13 fiecare.

Returul se joacă luni, 27 septembrie, la Sala Olimpia din Ploiești.

foto: BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Ok
    Ce ar fi de spus despre acest joc..., am jucat în 3 străini și o rotație de 6 oameni, complicat rău pentru noi în aceste condiții, altfel cei care au jucat au depus tot efortul. De remarcat Fitzner(mi-a plăcut) aș avea și 2,3 de la care aștept mai mult dar eu mai am răbdare 😁

    cu 2 ani în urmă (25.09.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    E evident că anul ăsta ne așteaptă multă suferință. Și pe teren, și în tribună.
    Avem în sfârșit un staff tehnic pe care ar fi trebuit să-l avem mai de mult, dar nu am mai putut construi și lotul necesar pentru a putea lupta pentru partea superioară a clasamentului.
    Despre meci, puține lucruri de zis... Cu o rotație de 6 jucători și jumătate nu prea ai cum să-ți faci jocul de tranziție, iar cei de la Ploiești au o echipă suficient de bună ca să creeze mari probleme și să ne exploateze vulnerabilitățile. Cu un început de sfert 4 extrem de bun și cu un arbitraj care a dat acel 5% tradițional gazdelor, am reușit să câștigăm, dar viitorul nu prea are cum să sune bine în condițiile date.

    cu 2 ani în urmă (25.09.2021)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      .
      Chiar si in conditile date (cu McGrew ?accidentat?) am fost in opinia mea peste Ploiesti, deci in legatura cu calificarea in cupa nu am emotii.
      In legatura cu restul sezonului, eu cred ca va trebui sa o dregem cumva pana la iarna cand vom aduce (sper) macar inca un jucator - in opinia mea ar fi necesar inca o pozitia 2 sau 3- desi tare imi este frica de accidentari anul asta...
      De suferit vom suferi, insa poate mai mult decat ar trebui... adica voi ce asteptari aveati de la acest sezon? Eu din start nu m-am asteptat sa fim in primele 4 echipe... cu un loc 5 in genul "the best of the rest" si cu o prestatie buna in playoff si/sau cupa as fi multumit

      cu 2 ani în urmă (25.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!