Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu începe parcursul din Top 6 cu o victorie pe terenul lui BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.03.2018

BC CSU Sibiu își păstrează poziția de lider în Liga Națională de Baschet Masculin și după prima etapă din Top 6. Echipa lui Dan Fleșeriu a reușit o victorie pe terenul lui BCM U Pitești, conturată în ultimul sfert al partidei. Cu un parțial de plus 14 în ultima perioadă de joc, BC CSU Sibiu a reușit să se impună în Trivale cu scorul de 98-81.

Startul de meci l-a găsit pe Porter Troupe în mână, după ce în etapa trecută a marcat 9 triple, americanul a deblocat tabela cu un coș de la 3 puncte. Au urmat la rând pentru oaspeți de la Kinnard și Dragoste. Piteștenii au rămas periculoși de pe semicerc și cu încă două reușite de afară s-au desprins la 11-6. Liderul a revenit pe tabelă grație jocului la interior. Sibiul și-a reglat tirul de la distanță și cu 3 triple marcate la rând s-a desprins la 21-16. Ritmul meciului a rămas unul alert, chiar dacă gazdele s-au aflat devreme în bonus. BC CSU Sibiu avea să câștige primul sfert, scor 28-26, chiar dacă piteștenii au marcat 6 aruncări de la mare distanță. Piteștiula deschis actul secund tot cu un coș de 3 puncte, de această prin Nick Russell. Răspunsul a venit de la Tyler Laser și scorul era egal, 31-31, după ce înainte Kostoski a marcat din apropiere. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au desprins puțin, însă gazdele au rămas aproape grație preciziei de pe semicerc. După jumătatea sfertului trei a urmat o perioadă de peste două minute fără coș marcat de ambele părți. Kostoski a oprit seria ratarilor, cum altfel decât cu un coș de la distanță. Laser a răspuns la fel, însă Kostoski a mai  lovit o dată. Totuși, la pauză BC CSU Sibiu avea un avantaj minim, 49-48, după ce Davis a transformat două libere în final de repriză.

Repriza secund secundă a început într-un mod mai fragmentat. După 3 minute de joc Sibiul avea tot un avantaj minim, 53-52. Titus Nicoară marca a 11-a triplă pentru piteștenii, care treceau în față. Jocul nu a mai avut același din prima parte și cele două formații au găsit mai greu drumul spre coș. BCM U Pitești și-a continuat seria de la distnață și Corpodean își ducea echipa în fața după o triplă, 60-57. Dragoste și Kinnard au marcat și eide afară, încadrând reușita lui Santa din apropiere la celălalt panou. În finalul sfertului trei BC CSU Sibiu a reușit să-și creeze o mică separație față de adversar, dar Porter Troupe a reușit un coș de la mare distanță pe buzzer și scorul era de 72-69 pentru oaspeți. Sibienii au marcat rapid 4 puncte în start de sfert decisiv și hristu Șapera solicita timp de odihnă. Jocul bun al oaspeților a continuat și aceștia s-au desprins pentru prima dată la peste 10 puncte. Davis cu intercepție și coș marcat ducea scorul al 83-71, iar Șapera,extrem de nervos, cerea din nou time-out. Diferența avea să crească și mai mult, iar BC CSU Sibiu lua o opțiune importantă la victorie. Gazdele nu au avut tăria să ofere o revenire. Chris Cooper a făcut spectacol cu două alley-oop-uri pe final și a consemnat victoria liderului în Trivale cu scorul de 98-81.

Lawrence Kinnard a fost cel mai bun jucător al partidei cu 18 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Tyler Laser și Mirel Dragoste au contribuit fiecare cu câte 17 puncte. Chris Cooper a terminat șiel în double-double, 13 puncte și 13 recuperări, plus 4 pase decisive. Monyea Pratt a înregistrat 11 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, iar toți titularii Sibiului au marcat minim 10 puncte.

Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 13 puncte plus 5 recuperări și 3 pase decisive. Troupe și Kostoski au reușit fiecare câte 12 puncte, iar Agafonov a izbutit 11 puncte.

foto: BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu sibman :

    Pentru domnii de la totalbaschet...
    ... trebuie facute anumite ajustari pe aces site: spre ex. Wilhelm Brosser apare si in lotul celor de la CSU Sibiu dar si in lotul celor de la U BT desi ,, dubla legitimare " nu cred ca este in conformitate cu regulamentul FRB. Andrei Ene a plecat de mai mult timp de la Sibiu. Induceti lumea in eroare.

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    meci
    Pitestiul pare ca isi regleaza de la meci la meci aruncarile de 3 puncte si sper sa continuam asa. Ideea e ca intr-o zi in care nu iti intra trebuie sa te bazezi si pe altceva. Pacat de sfertul 4, nu stiu cum am cazut asa, parca in gol. Sper sa revina Nuutinen si sa ne ajute, suntem singurii cu 5 straini. Hai Pitesti.

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!