Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu, misiune dificilă în returul sferturilor de finală ale Cupei României

BC CSU Sibiu, misiune dificilă în returul sferturilor de finală ale Cupei României

Miercuri, 15 ianuarie, Sala Transilvania din Sibiu va găzdui cea de-a treia întâlnire dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca în mai puțin de o lună. Partida reprezintă manșa a doua a sferturilor Cupei României și va începe la ora 19:00, fiind transmisă în direct de Digisport 4.

Deocamdată, Federația Română de Baschet nu a anunțat cine vor fi arbitrii acestei dispute și nici cine va fi delegat comisar.

Confruntarea din tur a fost câștigată de către U-BT Cluj-Napoca la o diferență de 19 puncte: 83-64. A fost cea de-a 46-a victorie obținută de alb-negrii în fața rivalilor din Sibiu, care au doar 25 de derby-uri câștigate.

În acel meci din BTarena, trupa gazdă a avut patru jucători în double-digits: Darko Planinic (17 puncte), Kerron Johnson (13 puncte), Karlo Zganec (13 puncte) și Patrick Richard (13 puncte). De partea cealaltă, s-a remarcat Isaiah Philmore, sportiv ce a adunat 24 de puncte și 5 recuperări.

Înainte cu o săptămână de turul sferturilor de finală ale Cupei României, BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca s-au duelat în etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Jocul din Sala Transilvania a fost ceva mai echilibrat, scorul final fiind 77 la 71 pentru trupa coordonată de Dusko Vujosevic.

Așadar, alb-negrii au un bilanț de 3-0 în acest sezon în fața vicecampioanei României. De altfel, U-BT Cluj-Napoca are parte de un parcurs foarte bun, înregistrând până în acest moment 21 de victorii și 4 înfrângeri în toate competițiile.

În schimb, BC CSU Sibiu a avut parte de o perioadă dificilă în primele luni ale anului competițional, însă și-a revenit treptat și s-a menținut pe locul al treilea în Liga Națională de Baschet Masculin. În ultima etapă, galben-albaștrii au obținut o victorie muncită în fața lui BCM U FC Argeș Pitești: 78-73.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut două jocuri săptămâna trecută. Mai întâi, U-BT a învins-o pe Ironi Ness Ziona în FIBA Europe Cup și apoi a cedat în fața lui SCM U Craiova, în etapa a 13-a a campionatului.

Din punct de vedere al lotului, Dan Fleșeriu se bazează pe șase baschetbaliști americani dintre care Isaiah Philmore se anunță a fi cel mai periculos, acesta având evoluții foarte bune împotriva adversarilor din Cluj.

În opoziție, încă nu este sigur dacă Karlo Zganec va putea fi folosit în duelul cu BC CSU Sibiu. Acesta s-a accidentat la umăr în manșa tur a Cupei României și de atunci nu a mai intrat pe teren. În acest caz, U-Banca Transilvania dispune doar de cinci jucători străini.

Reamintim că pentru a se califica mai departe BC CSU Sibiu este nevoită să câștige la o diferență de minim 20 de puncte sau la 19 puncte, condiția fiind să înscrie peste 83 de puncte. Prin urmare, U-BT Cluj-Napoca pornește cu prima șansă de a avansa în Final Four-ul Cupei României, acolo unde sunt deja calificate SCM Timișoara și CS Dinamo Știința București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Meci cu o favorita certa, Clujul pornind cu acest statut nu doar la calificare, ci si la meciul de azi.
    Singura mea asteptare pentru maine este de a vedea determinare din partea noastra si sa reusim sa stam aproape de Cluj pana la final.

    cu 4 ani în urmă (14.01.2020)
    • uplifter:

      Sibiu Cluj
      Și totuși, care sa fie explicația pt evolutia voastră asa slaba? Îmi amintesc anii trecuți ca veneam în sala Transilvania cu morcovul care de abia se vedea. Acum am impresia ca nu aștept sa intru la un meci cu Sibiul.
      În rest, din punctul nostru de vedere aștept sa înceapă lucrurile serioase, adică turneul 1-6. Sper sa vad echipa completa, vreau să-l vad pe Curry și sper sa nu mai avem eșecuri pt ca intrând în playoff de pe 1 ne va aduce un mare avantaj în fără echipei din Oradea.

      cu 4 ani în urmă (14.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      dificil de dat un raspuns complet. cred ca cel mai la indemana ar fi de pus multe pe seama banilor, in sensul in care UBT a reusit intr-un final anul acesta sa puna bugetul impresionant efectiv in teren. dar e evident ca nu e doar asta; am fost nevoiti sa schimbam in vara toti strainii de la perimetru si este posibil ca dpdv sportiv sa fi nu reusit cel mai bun mix. Practic de la niste jucatori cu o calitate atletica deosebita, am trecut la un cu totul alt gen de jucatori si se pare ca schimbarea a fost mult mai dificila decat credeam acum cateva luni. Probabil ca am calarit pozitia 2 cu shooteri si am neglijat pozitia 3 unde ne lipseste un jucator care sa faca un match-up bun cu Broussard, de exemplu, pe defensiva.
      Cred ca sunt multe lucrui care se vad, ceea ce e mai important este ca se incearca din mers anumite corectari, doar ca este nevoie de timp si resurse. Pentru mine, meciul de sambata cu Timisoara este mult mai important la ora actuala, o victorie acolo ne-ar da o anumita liniste in vederea top 6. Apoi in pauza din februarie poti sa faci anumite schimbari in vederea playoffului, in asa fel incat sa poti micsora decalajul actual fata de Cluj sau Oradea.

      cu 4 ani în urmă (15.01.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    "Mai bine nu s-ar mai juca"
    Este genul acela de meci inaintea caruia stai cu abonamentul in mana si te gandesti daca nu cumva ai alte lucruri mai bune de facut, dar in cele din urma alegi sa mergi totusi la sala, sa fi langa echipa si atunci cand ea nu merge bine. In ceea ce priveste rezultatul, probabil ca lumea va fi multumita cu o infrangere la 2-5 puncte sau in cel mai bun caz cu o victorie la 1 -2 puncte.

    cu 4 ani în urmă (15.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "in cele din urma alegi sa mergi totusi la sala"
      Foarte bine faci, asta înseamnă să fii cu adevărat suporterul echipei. Capul sus, nu sunteți așa de slabi pe cât zice lumea! (și zic chiar și unii dintre voi)

      cu 4 ani în urmă (15.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!