Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu, misiune extrem de dificilă pe terenul lui Bilbao Basket

BC CSU Sibiu, misiune extrem de dificilă pe terenul lui Bilbao Basket

La mijlocul acestei săptămâni, BC CSU Sibiu are programat un nou meci în FIBA Europe Cup, în fața celei mai puternice echipe din grupa B. Este vorba de Bilbao Basket, grupare ce ocupă poziția a 6-a în liga ACB, aflându-se la egalitate cu Murcia și Baskonia, formațiile de pe locurile 4 și 5.

Până în acest moment al sezonului, trupa bască a pierdut doar în fața unor adversare din Euroligă. Bilbao a fost învinsă de Baskonia (72-92) și de Barcelona (82-91), ambele partide fiind jucate în deplasare.

În schimb, formația din nordul Spaniei a trecut de MoraBanc Andorra (95-73), Obradoiro CAB (78-77), UCAM Murcia (77-68), Granada (94-93) și Anwil Wloclawek (83-79). Trei dueluri au fost pe teren propriu și trei pe terenul adversarelor.

Bilbao Basket este un club relativ nou în baschetul spaniol, fiind înființat acum 23 de ani, în 2000. Bascii nu au niciun trofeu în palmares însă, de-a lungul anilor, au izbutit câteva performanțe notabile, precum medalia de argint în liga ACB (2011) sau locul secund în EuroCup (2013).

De asemenea, Bilbao a avut în lot jucători renumiți precum Alberto Diaz, Quino Colom, Alex Mumbru, Roger Grimau (actualul antrenor al Barcelonei), Marcelinho Huertas, Tiago Splitter, Ondrej Balvin sau Nikos Zisis.

Începând cu 2022, antrenorul principal al echipei este Jaume Ponsarnau, care le-a mai pregătit pe Manresa, Gipuzkoa, Valencia și Zaragoza în liga ACB, având în palmares câștigarea EuroCup, în 2019, când o antrena pe Valencia.

Bilbao are în lot șapte spanioli, doi americani (Adam Smith, Alex Renfroe), doi suedezi (Melwin Pantzar, Denzel Andersson), un englez (Sacha Killeya-Jones), un belgian (Thijs De Ridder), un islandez (Tryggvi Hlinason), un estonian (Kristian Kullamae) și un grec (Georgios Tsalmpouris).

În meciul cu Anwil s-au remarcat Alex Renfroe (22 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Sacha Killeya-Jones (18 puncte, 3 recuperări) și Adam Smith (13 puncte, 2 recuperări). Interesant este că formația la care evoluează Victor Sanders a adunat 92 de unități ale eficienței, cu șase mai mult decât Bilbao și, cu toate acestea, spaniolii s-au impus.

În schimb, BC CSU Sibiu a fost învinsă cu 80 la 68 de Caledonia Gladiators, după o primă repriză foarte modestă a trupei lui Tomas Rinkevicius. Galben-albaștrii vor avea o misiune extrem de complicată miercuri, 25 octombrie, în Bilbao Arena, sala de 10.000 de locuri a lui Bilbao Basket.

Meciul va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărit doar pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Nu I greu
    Marchează dragoste 20+, stați potol

    cu 6 luni în urmă (24.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!