Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu o întâlnește pe CSM Ploiești în primul tur al Cupei României

BC CSU Sibiu o întâlnește pe CSM Ploiești în primul tur al Cupei României

Vineri, 24 septembrie, BC CSU Sibiu și CSM Ploiești debutează în sezonul 2021-2022 cu un duel în primul tur al Cupei României. Cele două formații au făcut schimbări mari în această vară așa că se anunță o dublă manșă interesantă.

Sibienii par să nu se mai ridice la nivelul avut în ultimele ediții ale Ligii Naționale, iar ca dovadă stă aducerea a doar patru jucători străini. Galben-albaștrii s-au despărțit de Chris Cooper, Blake Reynolds, Marquis Addison, Kevin Hardy, KJ Jackson, Jayce Johnson și Xavier Rathan-Mayes. De asemenea, Rolland Torok și Aurelian Gavriloaia au părăsit lotul pregătit de Dan Fleșeriu.

În schimb, BC CSU Sibiu i-a repatriat pe Justas Tamulis, Monyea Pratt și Mirel Dragoste și i-a transferat pe Tanner McGrew, Evan Fitzner, Rareș Uță și Luca Năstruț. În plus, a rămas Lucas Tohătan, unul dintre cei mai importanți baschetbaliști ai trupei de pe Cibin.

De partea cealaltă, CSM Ploiești este una din grupările revenite în această vară pe prima scenă a baschetului românesc. Prahovenii l-au adus ca antrenor principal pe Mihai Popa, care și-a construit următorul lot: Deion Hammond, Donte Vaughn, Earl Watson, Andrej Magdevski, Matija Milan, Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa, Christian Chițu, Vlad Negoițescu, Alin Carabulea, Odysseas Iancu și Andrei Ene.

CSU Sibiu și CSM Ploiești s-au întâlnit o dată de-a lungul acestui presezon, în finala mică a Memorialului „Georgel Ziguli”. Atunci, galben-albaștrii s-au impus la o diferență de 21 de puncte, scor: 101-80.

Pe lângă confruntarea cu alb-albaștrii, CSU Sibiu a mai avut șapte partide de verificare, trei în România și patru în Spania. Elevii lui Fleșeriu au adunat trei victorii (83-65 vs. CSM Miercurea Ciuc, 88-70 vs. SCM Timișoara, 80-77 vs. Circulo Gijon) și patru înfrângeri (78-79 vs. SCM Timișoara, 56-101 vs. Saski Baskonia, 92-97 vs Unicaja Banca Oviedo, 87-88 vs. Palmer Alba Mediterranea).

În schimb, CSM Ploiești a mai pierdut trei meciuri (75-87 vs. CSO Voluntari, 75-79 vs. FC Argeș Basketball, 79-81 vs. Dinamo București) și a câștigat un joc (91-73 vs. Steaua București).

Prima manșă are loc vineri, 24 septembrie, de la ora 18, în Sala Transilvania din Sibiu. Returul se va juca în data de 27 septembrie, în Sala Olimpia din Ploiești.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii