Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu refuză să mai organizeze grupa C

BC CSU Sibiu refuză să mai organizeze grupa C

În perioada 6-7 octombrie, BC CSU Sibiu a organizat în Sala Transilvania turneul Elemer Tordai, care le-a mai avut drept participante pe CSO Voluntari, U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo Știința București.

În cursul zilei de marți, 13 octombrie, CSO Voluntari a anunțat că 9 persoane din cadrul echipei au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Mai târziu, în cursul aceleiași zile, U-BT Cluj-Napoca a anunțat că și ei au 8 cazuri.

Formația ilfoveană a transmis, în cadrul unui comunicat, că această situație a fost provocată de neglijența gazdelor, care le-au permis clujenilor să vină cu teste făcute în 1 octombrie, cu toate că regulamentul stipula că testele trebuie făcute cu maxim 48 de ore înainte de turneu.

Astăzi, BC CSU Sibiu a anunțat că are doar două cazuri pozitive noi și că refuză să mai organizeze grupa C de calificare la Final 8-ul Cupei României. Iată comunicatul complet:

BC CSU Sibiu refuză să mai organizeze Turneul Preliminar al Cupei României. Decizia noastră vine ca urmare a faptului că în jurul echipei noastre planează prea multe suspiciuni referitoare la ultimele evenimente, astfel că urmare a ultimelor acuzații primite pe toate căile, din partea echipei CSO Voluntari, ne rezervăm dreptul de a nu intra în tot tăvălugul mediatic marcat de presiuni de tot felul, așa cum, din păcate, anumiți adversari din baschet au înțeles că își pot ascunde incapacitatea de a gestiona, în primul rând în sânul echipei lor, partea de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Pentru a clarifica eventuale nuanțări ulterioare ale adversarilor noștri ținem să precizăm faptul că BC CSU Sibiu are în acest moment, după testarea efectuată în 14 octombrie, DOUĂ cazuri noi pozitive. Direcția de Sănătate Publică Sibiu are ancheta epidemiologică în derulare, astfel că abia mâine am putea afla dacă restul echipei ar putea primi aviz de participare în competiție. Suntem în permanență în legătură cu autoritățile de sănătate publică și respectăm cu strictețe îndrumările acestora.

Ceea ce este cel mai important e că starea celor doi este bună, au fost izolați, iar restul echipei este pregătită pentru primele meciuri oficiale din acest sezon.

Așteptăm revenirea jucătorului depistat pozitiv la începutul lunii.

Ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă, însă grija pentru sănătatea noastră si a celor din jur este responsabilitatea fiecăruia dintre noi toți. Măsurile de prevenție dispuse de autorități, strictețea în ceea ce privește respectarea acestora reprezintă dovada noastră de respect. Ne-am fi dorit din tot sufletul să jucăm Cupa României în formula completă în teren, pentru că acolo trebuie tranșată o competiție sportive: nu în presă, nici prin telefoane de amenințare. Continuăm să fim la fel de uniți, indiferent cât de distanțați suntem, indiferent câte greutăți și provocări se ivesc, dar mai ales, indiferent de factorii destabilizatori cu care suntem obișnuiți deja. Știm sigur că vom fi bine, împreună, cu toții, dar până atunci vă îndemnăm pe toți să aveți grijă de voi și să vă protejați”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

Le dorim multă sănătate tuturor celor care trec, în aceste momente, prin provocarea această cumplită! Suntem cu gândul la voi și vom juca gândindu-ne la voi!

Sibiul a fost un pol important și de referință pentru baschetul românesc și va continua să fie, în ciuda intereselor unora de destabilizare.

Să fie baschet!”

Inițial, grupa C era formată din următoarele echipe: BC CSU Sibiu, CSO Voluntari, SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu. Turneul pentru calificarea în Final 8-ul Cupei României urma să înceapă sâmbătă, 17 octombrie.

*foto: bccsusibiu.ro

 

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    .....
    ceva miroase urat de tot in scandalul asta si parerea mea este ca mirosul nu-i de prin zona noastra....... Nu zic ca noi sau Sibiul nu am gresit, dar nu pot sa nu remarc numarul mic de cazuri de la Sibiu, Sibiu care la fel ca si otopeniul a jucat cu noi, Situatia mie mi se pare absurda si intotdeauna am stiut ca cel care face cel mai mult scandal este cel vinovat! Parerea mea personala nu o mai repet......in fine.....asa putem sa zicem si noi de Oradea(nu-mi trece prin cap sa afirm asa ceva, nu sunt epidemiolog si nici la DSP nu lucrez)

    cu 3 ani în urmă (15.10.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ...
    Hai sa stam stramb si sa judecam drept . Voluntariul acuza au luat covidul de la U, pt ca organizatorii au permis teste facute la 1 oct . In prima zi din turneu, u a jucat cu Voluntariul, si da, dupa aparitia numeroselor cazuri de covid la pandelisti, ce afirma ei in comunicat ar avea acoperire . Numai ca a doua zi U a jucat cu Sibiul, la care s-au depistat doar doua cazuri de covid . Pai daca pandelistii ar avea dreptate, Sibiul ar trebui sa aiba mai multe cazuri decat Voluntariul, doar la cei de la U in 24 ore situatia s-a agravat, nu ? Asa e cand taranii ajung in prima liga ...

    cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      .....
      Sincer, exact așa văd și eu doar că am incercat să fiu mai "elevat" Dinamo au 5 cazuri, noi nu am jucat cu ei și de azi pe mâine nu ești contagios......

      cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ???
    In prima zi a jucat Voluntari cu U. Meciul acela a fost cel mai lung din turneu pentru ca a avut o repriza de prelungiri ---> Voluntari si U au cele mai multe cazuri (9 respectiv 8)
    A doua zi a jucat Voluntari cu Dinamo ---> 5 cazuri la Dinamo
    Sibiul a jucat in prima zi cu Dinamo si nu a jucat deloc cu Voluntari ---> 2 cazuri la Sibiu.
    Foarte dubios. Dupa banuiala mea as zice ca Volunariul a avut virusul si cei care au jucat cu ei sunt cei mai afectati.

    In fine, rezultatele testelor sunt irelevante in acest context, ele reflecta situatia medicala doar intr-un anumit moment de timp. Degeaba esti negativ cu 48h inainte de meci, virusul se poate lua si cand iesi pe usa spitalului.
    Nu sunt la curent cu regulamentele, insa pentru organizarea unui turneu amical se impune respectarea aceluiasi set de reguli ca dinaintea unui turneu oficial?

    cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      .....
      Tot ce pot sa spun este ca in 24 de ore dupa contactarea virusului clar nu esti contagios! Parerea mea este ca DSP Sibiu ar trebui sa verifice testele celor de la Otopeni si ar trebui sa verifice daca toti cei care au facut deplasarea la Sibiu(rude, prieteni, alonje) au avut testul facut...... nu de alta dar toti tac si se comporta decent doar ei urla la luna si nfac circ gratis! Asa cum am spus, din experienta mea, cei mai vocali sunt in general cei care au gresit si incearca asa sa acopere sub covor mizeria!

      cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!