Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu și CSM Ploiești se duelează în etapa a opta a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu și CSM Ploiești se duelează în etapa a opta a Ligii Naționale

Sâmbătă, 3 decembrie, în Sala Transilvania din Sibiu, va avea loc duelul între BC CSU Sibiu și CSM Petrolul Ploiești, două formații aflate în partea superioară a clasamentului conferinței A.

Gazdele au un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri, reușind să se impună în fața lui FC Argeș Basketball, CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș. Interesant este că sibienii au câștigat primele trei partide dar apoi au legat o serie de trei înfrângeri consecutive.

De partea cealaltă, oaspeții au cinci meciuri câștigate și două pierdute. Ploieștenii au cedat în primele două etape, în fața lui U-BT Cluj-Napoca și CS Rapid București, și de-atunci au reușit cinci victorii consecutive.

În ultima etapă, CSU Sibiu a stat, însă în runda a șasea, elevii lui Miguel Angel Hoyo au fost învinși la o diferență de 25 de puncte de SCM U Craiova: 97-72. În schimb, în urmă cu o săptămână, CSM Ploiești s-a impus, pe teren propriu, în fața Craiovei: 77-73.

Galben-albaștrii au efectuat o mutare importantă înaintea întâlnirii cu CSM Ploiești. CSU Sibiu și antrenorul principal Miguel Angel Hoyo au decis de comun acord rezilierea contractului, astfel că, în prezent, echipa este pregătită de Cătălin Vulc.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la următoarele capitole: puncte (82.7 – 82.0), recuperări ofensive (8.8 – 8.7), intercepții (7.8 – 7.0), capace (2.3 – 2.0) și la procentajul aruncărilor de la linia de libere (71.6% - 68.8%).

În schimb, oaspeții recuperează mai bine (31.5 – 33.6), adună mai multe pase decisive (16.2 – 21.3), sunt mai eficienți (87.3 – 98.4), aruncă mai bine din interiorul semicercului (54.7% - 58.1%) și de la distanță (38.8% - 39.1%) și comit mai puține greșeli (16.3 – 12.7).

Până în acest moment, liderul sibienilor este Roberts Blumbergs, jucător care are medii de 17.2 puncte și 5.3 recuperări. De partea cealaltă, un baschetbalist care s-a remarcat în ultima perioadă este Octavian Popa Calotă, care a petrecut mai mulți ani în echipamentul Sibiului. Acesta adună, în medie, 9.9 puncte, 5.6 pase decisive și 2.9 recuperări.

Rămâne de văzut care va fi desfășurarea meciului însă, dacă ne uităm la forma de moment și la schimbarea prin care gazdele au trecut în această săptămână, putem să presupunem că CSM Petrolul Ploiești este echipa mai puternică și mai pregătită pentru acest joc. În același timp, BC CSU Sibiu joacă mult mai bine pe teren propriu, acolo unde beneficiază de sprijinul unei galerii inimoase.

Duelul dintre cele două formații are loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18:30, și poate fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!