Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș câștigă la limită, dar Asesoft se califică în Final Four

Noémi Csiki

Noémi Csiki
13.01.2014

Cupa României 
Sferturi de finală - retur

75-73
(16-17, 22-14, 22-25, 15-17)

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

  Statistica  

În ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României, BC Mureș și CSU Asesoft Ploiești au jucat un meci echilibrat, care s-a terminat cu scorul 75-73 în favoarea mureșenilor, însă ploieștenii sunt cei care s-au calificat în Final Four, grație victoriei din partida tur.

Titularii au fost Navickas, Jelenic, Brown, Jucan și Mladenovic, respectiv Adamovic, Guțoaia, Mohammed, Lee și Burlacu. După câteva minute cu puține puncte dar multe faulturi, s-a stabilit un echilibru evoluția scorului: adversarele au alternat la conducere, dar niciuna dintre părți nu s-a desprins. Al doilea sfert, singurul câștigat de gazde, a înclinat balanța în favoarea mureșenilor, care au intrat la pauză cu un avans de 7 puncte (38-31). Cu câteva minute după reluarea jocului s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor a meciului (47-35), după care oaspeții șia- revenit și au redus din handicap. În ultimele minute ale partidei, scorul a devenit din nou egal (68-68), și câștigătorul serii s-a decis în ultimele 30 de secunde, prin două libere marcate de Navickas. Scorul final de 75-73 a însemnat o victorie de moral pentru mureșeni, dar calificarea a fost decisă, practic, la Ploiești.

BC Mureș a jucat și astăzi fără Martinic, înlocuit de Navickas, însă Ivanovic a revenit pe parchet. Pentru Ploieșteni, a debutat Popovic

În urma celor două partide, scorul cumulat al dublei dintre Asesoft și BC Mureș este de 175-144, și ploieștenii completează lista celor patru formații calificate în ultima fază a Cupei.

Cel mai eficient jucător al meciului a fost Gerald Lee, cu 27 de puncte și 3 recuperări. Cătălin Burlacu a reușit 14 puncte și 6 recuperări. De cealaltă parte, Aleksandar Mladenovic a totalizat 13 puncte și 7 recuperări, iar principalul marcator al mureșenilor a fost Ivan Jelenic cu 17 puncte.

19 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    felicitari
    Felicitari ploiestenilor pentru calificare.
    Anul asta avem un mare ghinion cu accidentarile asa ca nu am avut efectivul complet in nici un meci.
    Mi-a placut foarte mult Gerald Lee de la Ploiesti,practic a tras echipa dupa el, este un pivot complet si ma raliez la parerea ce este cel mai valoros pivot din campionat. Faptul ca urangutanul de Iacobescu nu a fost pe banca a determinat o atmosfera mult mai relaxata in sala. Singurii care au mai inflamat spiritele au fost cei doi fluierasi de sex masculin care au avut cateva decizii aberante. Spre deosebire de ei Fabiana a fluierat impecabil probabil fiind linistita ca nu mai este in sala nici o maimuta care sa o scuipe daca nu fluiera pro Ploiesti

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Lee
      este un jucator, care vad ca place, subscriu personal, la foarte multi suporteri ai altor echipe.

      cu 10 ani în urmă (14.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    totalbaschet cum permiti asemenea postare
    mai oldboy!Dupa cele zise de creierul tau plat Iacobescu este ceva ce numai o minte bolnava poate debita despre managerul echipei care, a relansat fenomenul baschet in Romania! Voi, ce ati facut in ultimii zece ani? Figuratie!

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Bugete
      diferite, tinte diferite.

      cu 10 ani în urmă (14.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Racheta:

      Iacobescu
      Mare caracter Iacobescu...avem cu totii ce invata de la el...are poza in dex la cuvantul "maniere"

      cu 10 ani în urmă (14.01.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ce o relansat mah? Nu vi chiar rusine sa debitati aberatii de astea? Sali pline au fost la baschet tot timpul, mai putin cand se juca de la 11 dimineata si lumea se saturase sa mearga. O fi inceput baschetul in Romania cu maretul titlu al Ploiestului din 2004...hai ca sinteti un pic cam loviti in memoriu. Ca sa dau un exemplu chiar apropiat de vremurile de glorie ale acestor bronzati...West Petrom Arad zice ceva la voi?

    cu 10 ani în urmă (14.01.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      @free62
      e pretentios spus "a relansat", dar sa fim obiectivi nitel. chiar a ridicat valoarea campionatului. acum 10 ani a transferat tot lotul national (care atunci pot spune ca era ceva). au fost ani cu jojic pe banca fara infrangere. asta a dus la frustrari. nu din partea suporterilor, ca pana la urma e un sport in care in afara de emotii nu investim nimic in mod direct. din partea conducatorilor altor cluburi. asta i-a facut sa aduca si ei la randul lor jucatori de valoare. si meritul este al lui sebastian ghita care a investit intr-un domeniu doar din pasiune. meritul lui iacobescu este ca stie sa vada valoarea dintr-un jucator, si sincer, daca stai sa te gandesti la 10 jucatori care nu au confirmat la Asesoft, o sa iti fie greu. este doar parerea mea obiectiva. daca vrei sa o iei ca atare e ok. o zi buna!

      cu 10 ani în urmă (14.01.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @marvashar
    prietene eu cred ca ai ceva probleme la mansarda sau ca sa fiu mai clar esti sarac cu duhul rau de tot ca sa nu mai mentionez ca habar nu ai de istoria si evolutia baschetului in Romania daca poti sa scrii asemenea aberatii despre Iacobescu. Ca sa fiu clar: s-ar putea ca Iacobescu sa fie un tip foarte sensibil, iubitor de arat si frumos, un literat si un intelectual pana in varful unghiilor dar......pana una alta se manifesta ca un reprezentant al clasi primatelor desi daca ma gandesc mai bine cred ca jignesc primatele comparandu-l pe Iacobescu cu ele deoarece saracutele nu au avut parte de scoala. Exemplificari photo/video si audio cu manifestarile lui Iacobescu demne de omul cavernelor sunt o gramada iar faptul ca scuipa arbitrii (inclusiv pe Fabiana) este cunoscut si a fost filmat (ultima oara la Sibiu)de n ori. Daca eu m creierul plat tu nu il ai deloc prapaditu-le. Singura persoana din staff-ul Asesoft care poate emite pretentii ca a contribuit oarecum (ca partea cu spaguitul arbitrilor si federatiei ar trebui sa o numim regres)la dezvoltarea baschetului romanesc investind in acest sport este Sebastian Ghita si atat. Cu o floare nu se facea primavara asa ca daca baschetul de acum a evoluat nu este doar meritul lui Ghita ci a tuturor cluburilor si iubitorilor de baschet din Romania. Fiecare a contribuit cu ceva dupa putere si punga asa ca chill out cu Iacobescu ca el nu este decat un stindard al regresului si a dorintei de a ne indrepta inapoi spre epoca de piatra

    cu 10 ani în urmă (14.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @ineacsu
    Intai vreau sa iti urez la multi ani si sa ai parte in 2014 de sanatate si impliniri pe toate planurile.
    Cu parerere de rau dar calitatea lui Jacobescu (calitate pe care o au si alte persoane din baschetul romanesc, manageri sau antrenori)de a gasi jucatori potriviti pentru echipa nu este de natura nici sa "relanseze" nici sa "ridice valoarea" baschetului romanesc deoarece sunt si altii care pot face asta (poate chiar mai bine) diferenta este ca Iacobescu il are in spate banii lui Ghita si dorinta acestuia sa investeasca in baschet in timp ce ceilalti vaneaza sponsori si bani tot timpul campionatului. (precizare: este la fel de adevarat ca daca nu le ai poti sa arunci banii pe fereastra) Nu-i totuna ce buget ai cand cauti jucatori (ca pe Lee sau Flowers nu l-ati adus pe 2 lei si fara bani nu ati fi facut asa rapid transerurile din iarna) asa ca sa nu sarim calul cu meritele lui Iacobescu. Fara Ghita Iacobescu ar fi fost un ilustru necunoscut (poate cu mai mult bun simt si respect pentru cei din jur si mult mai cuminte, ca si faptul ca il are pe Ghita in spate il determina sa faca pe nebunul fara sa se teama de repercursiuni) Ca sa trag linia pot spune clar ca fara Ghita ( pentru care am tot respectul ca a investiti si investeste in Asesoft si implicit in baschetul romanesc) Asesoft ar fi o echipa ca toate celelalte.End of story.

    cu 10 ani în urmă (14.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    distracția la cote maxime
    ...este interesant cum un meci de baschet, care fiind fără miză, în afară de...orgoliu, poate stîrni controverse atît de vehemente legate de cineva care nici măcar nu a fost prezent. Despre asta spunea Mick Jagger: "Pînă sunt pe copertă, nu mă interesează ce se scrie despre mine pe pagina 68." Iacobescu a devenit subiect, indiferent că este prezent sau nu. Alt subiect este cum digeră oamenii prestațiile sale, dar cred că și asta ține de educație. Ploieștiul este o echipă redutabilă, cu sare și piper și cu mulți baschetbaliști de valoare. Din această cauză se pot vedea notele discordante din sînul echipei.Calificare meritată și o echipă cărată în spate de Lee. Frumos jucător ! Mă refer chiar la unele dintre faulturi, făcute ca un copil șugubăț, cu zimbetul pe buze. În schimb foarte multe lucruri minunate făcute profesionist. M-am distrat bine la acest meci. Thx !

    cu 10 ani în urmă (15.01.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @oldboy
    Nu stiu daca este adevarat sau nu dar eu asa am auzit. in afara de anul acesta si poate anul trecut, Asesoft nu prea a mai avut cel mai mare buget din campionat. Uite exemplul Muresului de pe vremea lui Corui. Nu avea un buget deloc mic (chiar am inteles intr-un an ca l-ar fi avut mai mare decat Ploiestiul). Avea straini in lot, il avea pe Cooley caruia probabil ii dadeau o gramada de bani si totusi nu prindeau playoff-ul. Sibiul, mereu a avut straini in lot. Pardon, nu straini...americani. Luati la pachet care se drogau si se bateau prin baruri. de ce nu luau 2-3 sarbi linistiti? management slab. De 2-3 ani spre exemplu, Cluj, Medias, Mures, Ploiesti, Oradea au bugete cat de cat asemanatoare. eu zic ca asta este de fapt problema in Ro. nu stim ce jucatori sa aducem. Si nu cred ca sunt multi care chiar stiu ce sa transfere. Iacobescu e unu. Cristescu e altul

    cu 10 ani în urmă (15.01.2014)
    • U BT Cluj-Napoca andrej:

      din pacate
      1. bugetul Clujului nu a fost niciodata peste cel al Ploiestiului. Ca sa fiu mai precis, in ultimii 2 ani a fost considerabil mai mic, nicidecum cat de cat asemanator. In acest an nici nu incape comparatia. Asta nu justifica performantele lor slabe, justificatia e la 2.
      2. Daca are Iacobescu sau nu are stiinta de a transfera jucatori potriviti, nu imi pot da seama cu precizie, pentru ca nu stiu cine ia decizia acolo. Dar cu siguranta Cristescu nu are asa ceva, nu va avea asa ceva niciodata, si din pacate nici la antrenori nu exceleaza. Tristul adevar.

      cu 10 ani în urmă (15.01.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      @andrej
      Am vorbit de trecut. E adevarat ca la Cluj nu e o situatie tocmai roz. De fapt nicaieri nu e. Dar Clujul a avut mereu jucatori buni. Probabil norocul Asesoftului este si ca lucreaza cu agenti care au jucat aici. Chiar si Arnautovic a facut nitel scouting imediat ce a plecat de la Ploiesti cred.

      cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      @Andrej
      Vorbesti prostii despre Cristescu:

      1. Bugetul pe sezonul trecut a fost de 600.000 Euro pentru toata sectia de baschet din care 150.000 au mers la juniori

      2. Anul acesta este mai mic pe tote planurile si se imparte si la grupele de juniori (semnificativ mai putin ca sezonul trecut)

      3. Jucatori si antrenori cumperi de cat te tine plapuma!

      4. Crezi ca tu ai face o echipa mai buna de acsti bani? tinand cont de deplasari, baremuri, cazari, salarii si cate si mai cate!

      cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Buget
      Cand ai 1.000.0000+ Euro buget ai mult mai multe oportunitati decat cand ai un buget doar ceva mai mare decat codasele clasamentului!

      cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    *erata
    justificatia->justificarea

    cu 10 ani în urmă (15.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Iacobescu
    Osmokrovic, Wheeler, Mandic, Kazarnowski chiar Dunn... O mai dă în bară şi Iacobescu. Nu cum o face Cristescu. Adevărul este că omul parcă îşi propune să fie antipatic. Cum fizicul nu-i prea dă şanse să fie carismatic, a ales calea asta a războiului total. Banii nu-s chiar la discreţie. Dacă s-ar lua în considerare şi limitările şi dacă n-aţi fi exasperaţi de dominarea asta, aţi descoperi că ar fi destul de bun la casa omului, oricum mai bun decât Cristescu, omul cu aer de aristocrat falit, nostalgic după vremurile când le dădea el 60 puncte ieşenilor...

    cu 10 ani în urmă (15.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @ineacsu
    Pot sa iti spun cu siguranta ca niciodata Muresul nu a avut bugetul mai mare sau aproape macar cat al Ploiestiului.
    Din cate stiu eu acum 2 ani am avut cel mai mare buget din istorie dar chiar si atunci nu ne-am apropiat de cel al Ploiestiului. Ca un paradox anul trecut cand am avut cea mai buna clasare din istoria clubului am avut unul din cele mai mici bugete! Oricum toti vorbin din auzite dar un lucru este cert: banii nu au fost niciodata o problema esentiala pentru Ploiesti.

    cu 10 ani în urmă (16.01.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @oldboy
    atunci cum de l-au tinut pe cooley atatia ani? sunt sigur ca si-a dublat salariul dupa primul an.. oricum eu nu am auzit niciodata de bugetul vreunei echipe din div A (ma refer la o valoare concreta). Medias a avut o gramada de bani in ultimii ani (tot din auzite). de ce nu a facut nimic? consider ca oricati bani ai avea poti face o echipa. nu o echipa cu care sa castigi campionatul. dar o ECHIPA..impresia care mi-o lasa multe cluburi din Ro este ca transfera niste jucatori in functie de banii pe care ii dispun si atat. nu se gandesc daca se preteaza pe stilul echipei sau nu stiu.. si cel mai bun exemplu este Sibiu cu jucatorii luati la set.

    cu 10 ani în urmă (16.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!