Stiri Cupa României Masculin

BC Timba, aproape sigură de calificare după primul meci cu Universitatea Cluj

Marius Petri

Marius Petri
28.09.2014

Cupa României

Optimi de finală

duminică, 28 septembrie

88-69

Sala "Constantin Jude"

  Fișa meciului

După ce echipa-fanion a Timișoarei a pierdut ieri în deplasare la U Banca Transilvania, BC Timba a reechilibrat balanța în duelul din optimile Cupei României dintre Timișoara și Cluj în urma victoriei înregistrate în această seară contra Universității Cluj, scor 88-69.

Cu 4 debutanți în Liga Națională în primul 5, bănățenii încep bine partida, Jozo Brkic înscriind prin slam-dunk la prima fază. Defensivele celor două echipe și greșelile personale în atac fac ca scorul să se mențină 2-0 timp de mai aproape 4 minute. Clujenii scutură plasa doar după aproape 6 minute de joc și intră ușor-ușor în meci, însă nu reușesc să recupereze foarte mult până la încheierea primului sfert, care se termină cu scorul de 21-13.

Debutul sfertului secund seamănă cu cel al secvenței precedente în privința punctelor marcate, însă ecartul se menține constant pe parcursul minutelor următoare. Cele două combatante înscriu succesiv în majoritatea fazelor acestui sfert, astfel încât gazdele își mențin avantajul dobândit după cele 10 minute de joc, scorul pauzei fiind 38-28.

Jocul este mult mai activ odată cu revenirea de la vestiare, ardelenii fiind hotărâți să recupereze din handicap. “Urșii” nu se lasă mai prejos și marchează aproape la fiecare fază, menținând avantajul în jurul a 10 lungimi.  Tentativele Clujului de a se apropia nu au sorți de izbândă în acest sfert, iar Timba se menține în continuare la conducere înaintea ultimelor 10 minute, tabela indicând 62-50 după un slam-dunk spectaculos al lui Andrieș.

Glazyrin îl imită pe Andrieș în debutul ultimei părți prin trei coșuri de sus și timișorenii se distanțează repede la 16 puncte, cu 7 minute rămase din meci. Avansul echipei de pe Bega crește treptat și deznodământul partidei devine destul de clar datorită diferenței de peste 20 de puncte și a timpului rămas până la final. Finalul meciului nu oferă nicio surpriză și Timba bifează prima victorie din acest sezon cu scorul de 88-69, fiind aproape sigură de calificare înaintea returului ce se va juca miercuri la Cluj-Napoca.

Noul pivot al bănățenilor, Jozo Brkic, a avut cea mai impresionantă evoluție a partidei, ajutându-și echipa cu 24 de puncte și 5 recuperări. De asemenea, o prestație foarte bună a oferit ucraineanul Konstantyn Glazyrin, care a izbutit 21 de puncte, 3 mingi prinse în apropierea panoului și 4 intercepții.

De partea cealaltă, dintr-o echipă la care au evoluat doar baschetbaliști autohtoni s-a remarcat Mario Lazăr, autor a 21 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 2 pase decisive. Următorul marcator al formației ardelene a fost Tudor Pintea, cu doar 9 puncte.

Returul, ce pare doar o formalitate, va stabili în mod sigur echipa care va merge mai departe în sferturile Cupei României, urmând ă se dispute în sala “Horia Demian” miercuri de la ora 17:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!