Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești câștiga prima manșă din optimile Cupei Românei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.09.2014

62-78

 

BCM U Pitești a început sezonul competițional cu dreptul. Formația piteșteană s-a impus în deplasare la Gaz Metan Mediaș în prima manșă din optimile Cupei României. Meciul s-a jucat sub spectrul echilibrului doar în prima parte a sa. Medieșenii după ce l-au pierdut pe Gediminas Navickas care s-a accidentat au permis adversarilor să se desprindă. În ultimele minute ale jocului nu s-a mai pus decât problema diferenței de scor. Manșa retur a încleștării va avea loc miercuri, 1 octombrie, în Trivale.

Primul angajament al partidei a fost câștigat de BCM U Pitești prin Stevan Milosevic. Echipa vizitatoare a reușită să fructifice primul atac prin Iulian Orbeanu. Marko Djurkovic a replicat cu două libere transformate. După un coș al lui Ross, Djurkovic i-a dus pe medieşeni în avantaj cu un coș de la mare distanță. La jumătatea primului act, BCM U Pitești și-a creat un avantaj de 15-9 iar Ovidiu Teleabă era nevoit să ceară primul time-out al partidei. După timpul de odihnă, Florin Popa marchează de la distanță. Partida a fost una animată cu multe atacuri rapide în primul sfert, iar echilibrul s-a menținut pe tabelă. După primele 10 minute ale meciului de Mediaș, BCM U Pitești avea un avantaj de o posesie, 22-24.

Primul minut al actului secund a fost unul fără coș marcat. Marko Sutalo a dezghețat tabela cu un coș de la 3 puncte. Același Sutalo a dus scorul al 22-29. Răspunsul gazdelor a venit de la căpitanul Gediminas Navickas. Echipa oaspete a dat senzația că se poate desprinde însă medieșenii au ținut aproape în special datorită supremației de la recuperare. Greșelile au apărut în ambele părți pe final de sfert iar scorul a rămas destul de mic pentru aproape două sferturi jucate. Ultimul minut al primei secvențe a fost unul în care ambele echipe au marcat câte 3 puncte, pentru un scor la pauză de 34-38.

Secvența a doua meciului a început cu ratări de ambele părți. Marko Sutalo a marcat primul, din nou de la mare distanţă. BCM U Pitești s-a desprins la 9 puncte, după 3 minute anoste ale gazdelor pe plan ofensiv. Vlad Solopa a oprit run-ul oaspeților, după ce a marcat un coș de trei puncte din 0 grade. Oaspeții au revenit la cârma ostilităților și s-au desprins pentru prima dată la peste 10 puncte, scor 39-50, după o triplă a lui Kovac. Gediminas Navickas a suferit o accidentare la glezna piciorului stâng, aproape d finalul sfertului. Gaz Metan nu a mai găsit drumul spre coșul advers iar scorul a devenit 39-53. Niksa nikolic a fost cel care a oprit seceta ofensivă a gazdelor după un coș marcat peste pivotul Milosevic. Chrys Faber a închis sfertul cu un lay-up pentru scorul de 44-60 după primele 30 de minute de joc.

Ultimul act al partidei a început furibund. Ross a marcat la primul atac al oaspeților iar Djurkovic a marcat două puncte însă a ratat aruncare suplimentară. Sârbul a avut șansa unui three point play la faza următoare iar de data acesta nu a mai ratat. BCM U Pitești a rămas la cârma jocului păstrând un avans de peste 10 puncte până la jumătatea ultimului act. În ultimele minute, câștigătoare partidei era deja cunoscută, doar diferența de scor fiind ceea care mai conta. La finalul celor 40 de minute, tabela Sălii Sporturilor din Mediaș indica scorul 62-78 pentru formația vizitatoare.

Remarcații partidei:

Gaz Metan: Marko Djurkovic 17 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă; Nikola Siladji 12 puncte și 11 recuperări.

BCM U Pitești: Marko Sutalo 17 puncte și 2 recuperări; Stevan Milosevic 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!