Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești inaugurează noul an cu o confruntare împotriva lui "U"-BT Mobitelco

Paul Olar

Paul Olar
07.01.2014

Cupa României

Turul II

Sala Sporturilor "Trivale"/Digi Sport

Miercuri, 8 ianuarie, ora 18:00 

0-0 Fișa meciului 1/1

Turul al doilea din Cupa României aduce o încleștare interesantă între BCM U Pitești și "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca. Prima partidă are loc miercuri, la Sala Sporturilor "Trivale", cu începere de la ora 18:00 în direct la Digi Sport.

Ocupantă a locului 7 în sezonul regulat, trupa lui Hristu Șapera ia cu asalt a doua competiție ca valoare din țară, sperând totodată să se revanșeze pentru stagiunea precedentă. Atunci, argeșenii se aflau în postura de campioană a Cupei și SuperCupei, însă nu au reușit să obțină biletele către Final Four-ul de la Timișoara. Acum, cu un antrenor tânăr și o echipă schimbată în mare măsură, BCM U se află în grafic și încearcă să debuteze cu dreptul în noul an. Totodată, trebuie menționat că alături de constănțenii de la Farul, piteștenii au fost calificați direct în turul al doilea drept urmare a retragerii grupării CSȘ Giurgiu, respectiv a fuziunii dintre CSM București și Steaua.

De partea cealaltă, "U"-BT Mobitelco a fost nevoită să transpire serios ca să-și continue parcursul în Cupă. Silvășan și compania au inaugurat noul sezon cu un eșec în fața SCM-ului din Craiova, unul dintre numele cu pretenții în sezonul ce era pe cale să înceapă. Lucrurile s-au schimbat o săptămână mai târziu, când Branko Cuic și-a condus colegii spre victorie, Pintea bifând astfel primul succes oficial ca antrenor. "Alb-negrii" au terminat turul de campionat cu opt victorii și cinci eșecuri, performanța notabilă fiind faptul că ardelenii nu au cunoscut gustul înfrângerii în propriul fief. Chiar și așa, "U" a scârțâit și nu a reușit să-și adjudece două puncte din nicio deplasare dificilă, cu excepția Craiovei. 

Dacă trupa lui Dorin Pintea a fost tăcută până în prezent pe piața transferurilor, piteștenii au operat, în schimb, numeroase schimbări de efectiv. Echipa din sudul țării a renunțat la Vlad Dogaru, Iulian Corneanu, iar Ante Krapic a ajuns în curtea campioanei CSU Ploiești. Deși s-au despărțit de unul dintre oamenii mari de bază, "alb-violeții" au ales să se întărească cu fundaș, bătând palma cu sârbul Edi Sinadinovic, baschetbalist cu experiență în ligile din Macedonia, Grecia, Bosnia, sau Estonia.

Indiscutabil, unul dintre aspectele ce merită urmărite în disputa de mâine este reprezentat de felul cum vor arăta gazdele în actuala formulă, respectiv duelul combatantelor din spațiul de trei secunde. Cu tandemul Krapic & Barro în "căciulă", argeșenii i-au surclasat pe clujeni la capitolul recuperări și au repurtat în consecință un succes categoric, scor 92-77. Se anunță așadar o întâlnire atractivă, neputându-se anticipa dacă vor fi văduviți piteștenii în spațiul de trei secunde, sau dacă Branko Cuic și colegii săi vor scoate un as din mânecă ca să facă uitată prestația nereușită din luna noiembrie.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Adrian Habor, iar comisar a fost desemnat Romi Stănciulescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!