Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești revine în Final Four după o pauză de doi ani

Paul Olar

Paul Olar
13.01.2014

63-75
  Statistica  

BCM U Pitești le-a provocat celor de la "U"-BT Mobitelco prima înfrângere stagională pe teren propriu. Confruntarea de duminică seara a contat la manșa a doua din Cupa României și s-a încheiat cu scorul de 63-75.

În formația de start a ardelenilor se regăsesc Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în vreme ce Hristu Șapera îi trimite în teren pe Ken Tutt, Pankracije Barac, Lamonte Ulmer, Marko Djurkovic și Ousmane Barro.

Motivați să realizeze imposibilul și să surmonteze diferența de 15 puncte înregistrată în tur, clujenii sunt cei care deschid scorul prin Branko Cuic. Replica Piteștiului vine de la Ousmane Barro, senegalezul profitând de o ieșire greșită la întercepție a lui Cătălin Baciu. Combatantele au un parcurs echilibrat până la finalul actului întâi, terminat de argeșeni cu un parțial de 7-0, 19-27.

Prin combinații reușite în spațiul de trei secunde, "alb-negrii" se apropie pe nesimțite de adversari. Adesea, Cătălin Baciu și Boris Lalovic se află în postura de a marca cu fault, iar gazdele se instaurează la cârma jocului grație lui Mihai Silvășan, forțându-l astfel pe Hristu Șapera să ceară timp de odihnă. Time Out-ul nu are niciun efect și "alb-violeții" sunt conduși la pauză, cu 42-40.

Deși "U" intră în avataj la cabine, situația la general era practic rezolvată în favoarea lui Barac și compania, baschetbaliști ce se pregăteau de sărbătoare. Reușita lui Josh Sparks din minutul 27 le-a dat speranțe suporterilor de pe malul Someșului, însă oaspeții au răspuns imediat prin Marko Djurkovic. Mai mult, profitând de lipsa de combativitate din partea oponenților, BCM a apăsat pedala de accelerație în ultimul act și s-a impus fără drept de apel.

Marko Djurkovic și Pankracije Barac au fost cei mai buni marcatori ai trupei din "Trivale", cei doi sportivi ex-iugoslavi totalizând câte 16 puncte fiecare. Ken Tutt a contribuit cu 12 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, în vreme ce Iulian Orbeanu a avut 11 puncte și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Cătălin Baciu s-a remarcat cu 16 puncte și 7 recuperări. Mihai Silvășan a avut 14 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări, pe când Boris Lalovic a încheiat disputa cu 12 puncte marcate.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Meciul de aseara a fost o propaganda pro debandada, nimeni nu as stiut ce vrea, cum vrea si cand vrea. Pitestiul nervosi pe mingile lor, la sfarsitul sfertului 2 cred ca nu a inteles nimeni din sala ce se intampla deoarece nimeni nu juca absolut nimic (FArul ne-ar fi batut si pe noi si pe Pitesti la cum s-a jucat pe final de sfert 2)dar noi pune-am avans pe tabela. Parerea mea este ca a fost un noncombat a lui Pintea in special care nu a cerut TO de nici o culoare urmat de lipsa de combativitate a lui Kuburovic care desi stie sa joace 1-2-3 aseara a jucat 21, 49 si 66 si nu a avut nimic in comun cu baschetul, scapa mingea de parca era data cu vazelina, Hargrove care a ratat mai rau ca un incepator la menopauza, Lalovic care era pe nicaieri da pe oriunde, Meda doua interceptii frumoase si in rest, Silvasan incapatanat sa ramana in teren desi in prima repriza nu a jucat nimic, Cuic preocupat sa protesteze si sa loveasca, Sparks nervos ca nu este lasat sa joace. Unicul care a luptat, de unu singur, a fost Baciu care este in crestere de forma in ultima perioada, dar din pacate nu este capabil sa castige de unu singur un meci. Problema noastra este ca Branko nu joaca 2 si Meda nu arunca la cos, ne-ar trebui un 1 adevarat care sa il mute pe Branko pe 2, un 3 care sa vrea sa joace (kuburovic out)si un 5 pentru a se inlocui cu Baciu (lalovic out) sau un 3-4 si jucat cu Sparks pivot(nu cu Silvasan 5 si Lalovicc ceva cum s-a jucat aseara.

    Chiar daca eu ma duc la sala "si de mere` si de nu" dupa episodul de ieri inclin sa cred ca imi voi revizui atitudinea, daca am fi jucat cu juniorii si am fi pierdut, no problem, as fi aplaudat si daca am fi pierdut cu 150-69, dar am jucat cu "titularii" si (aici se afla injuraturile dumneavoastra). Arbitrajul a fost, pueril, penibil, de doi lei, de prost gust, pe langa subiect dar fara sa influeeteze soarta jocului, a favorizat ambele echipe, compensand absolut orice gresala, din pacate aau fost faze la care mai mult au ghicit ce s-a intamplat fiind la fel de le targici si anemici ca si jucatorul de 66, Fabiana, pentru prima data nu a iesit cu absolut nimic in evidenta fluierand cred ca de 5 maxim 10 ori tot meciul.

    Numai "U" de data asta redus la tacere!

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ...
      sunt absolut convins ca daca Farul juca cu Pitesti ( chiar in momentul in care zici tu ) nu i-ar fi batut. probabil esti prea nevos sa recunosti superioritatea Pitestiului care v-a predat una ci trei lectii de baschet intr-o luna ( victorii clare ). mai ales in ultima repriza cand nici nu stiati pe unde este mingea iar Tutt si Sinadinovici va ascundea mingea printre picioare si pe la spate. in rest, numai de bine, imi doresc sa va reveniti pt ca ne dorim sa fie un campionat puternic si sa vedem baschet de calitate !

      cu 10 ani în urmă (13.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Stai putin, ca nu contest victoria, m-ai inteles gresit, departe, da departe tare de mine sa spun ca Pitestiul nu a castigat pe merit, m-am referit strict la repriza a doua cand pur si simplu a fost debandada in teren, noi jucam mai prost decat voi da am pus 10 puncte in fata, cum, habar nu am ca ala nu a fost baschet. In ultimul sfert, sigur ne-ar fi batut Farul.

      Chiar daca Pintea urla la arbitrii sigur nu a fost vina lor, au arbitrat groaznic de prost dar fara sa influenteze soarta jocului. Unici vinovati sunt Kuburovic,Pintea, Silvasan, Hargrove, Lalovic, Meda si Branko, vinovat este si Sparks ca nu a dat tot dar nici nu a jucat cat trebuie sa arate ceva! De la noi unicul care s--a straduit a fost Baciu restul, figuratie ieftina combinata cu imbecilitate in stare pura din partea lui Kuburovic!

      Ca sa imi iau revansa pentru posibila exprimare care sa dus la interpretari gresite: Felicit Pitestiul pentru victorii si asa cum s-a zis am fost printre cei care au aplaudat echipa voastra pentru victorie!

      cu 10 ani în urmă (13.01.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Numai U
    Sunt prea multi antrenori cu juma de norma la U!
    Toata lumea vorbeste si da indicatii...Din pacate era previzibil meciul de ieri. Nici macar cateva minute de luciditate. Pintea a gresit ca nu a scos echipa afara sa bage juniorii. Mai rau ce putea fii de atat? Pierdeam la 20 puncte , dar macar jucau si ei ceva!
    Si am terminat si cu sloganul ,, nu am pierdut acasa''! Am pierdut de toata rusinea!
    Aplauzele de la final erau adresate echipei castigatoare, asta ca sa fie clar ce parere a avut sala!

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    http://www.u-mobitelco.ro/seniori-1/comunicat-de-presa-2280.html

    cu 10 ani în urmă (14.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!