Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești se luptă pentru un loc în Final Four cu U-BT Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
04.01.2016

Sala Sporturilor Trivale din Pitești găzduiește marți, 5 ianuarie 2016, o confruntare din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Gazdele de la BCM U dau piept cu U-Banca Transilvania, într-un duel programat la ora 18:00.

Cu un nou antrenor în persoana lui Andjelko Mandic, argeșenii încearcă să ajungă din nou în ultimul act al celei de-a doua competiții ca valoare din țară. BCM U s-a calificat în sferturi după ce a trecut în dublă manșă de Dinamo București. Partida din capitală a fost adjudecată categoric de către terieri, pentru ca ulterior piteștenii să își ia revanșa pe teren propriu, 77-58.

Final Four-ul Cupei reprezintă un obiectiv și pentru U-Banca Transilvania. Ardelenii au disputat ultimul turneu final în 2013, la Timișoara. În actualul sezon, trupa lui Marcel Țenter a dat peste un adversar facil în Cupă, și anume Phoenix Galați. Rezultatele au fost previzibile, ardelenii impunându-se în ambele dueluri, 85-70, respectiv 69-56.

Totuși, referitor la Liga Națională, atât Piteștiul cât și Clujul au ieșit în evidență prin prestații oscilante. Deși U ocupă la ora actuală locul secund, Jucan și compania au bifat nouă succese și cinci eșecuri. În schimb, BCM U încearcă să treacă peste penalizarea de la începutul campionatului și să se apropie de Play-Off, din moment ce a izbutit șapte victorii și opt înfrângeri.

Combatantele s-au întâlnit în partida tur din Liga Națională, iar câștig de cauză au avut transilvănenii. Aceștia s-au impus cu 81-77. De asemenea, statistica ține cu alb-negrii, deoarece aceștia au câștigat 17 din cele 26 de întâlniri cu piteștenii.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!