Stiri Cupa României Masculin

BCM U Piteşti trece fără emoţii de U Mobitelco Cluj-Napoca

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
08.01.2014

 

 84-69

                1-0 Fişa meciului                     1-2

Într-o încleştare din sferturile de finală ale Cupei României, BCM U Piteşti a învins pe teren propriu pe U Mobitelco Cluj-Napoca cu scorul de 84-69. Partida a fost controlată de la început până la final de piteşteni. Scor pe sferturi: 22-18, 19-13, 19-19, 24-19.

BCM U a început partida cu Ken Tutt, Marko Djurkovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac şi Ousmane Barro. Primul cinci al ardelenilor a fost alcătuit din Branko Cuic, Ivan Kuburovic, Mihai Silvăşan, Cătălin Baciu şi Darius Hargrove.

Primele trei puncte ale partidei de la Piteşti au fost înscrise de Cătălin Baciu. Tutt a marcat pentru argeşeni din interiorul semicercului, dar acelaşi Baciu a dus scorul la 5-2 printr-un dunk. Lamonte Ulmer a egalat situaţia după un coş de 3 puncte, dar Hargrove a marcat de două ori consecutiv de două puncte. Situaţia de pe tabela de marcaj era egală în minutul 5, 11-11. Ulmer i-a adus pentru prima oară la conducere pe piteşteni. Barro a transformat două aruncări libere, Cuic a marcat două puncte pentru ardeleni, dar Tutt a răspuns cu aceeaşi monedă. Printr-o liberă şi un coş de două puncte, Sparks a redus diferenţa la o singură lungime, scor 17-16. Orbeanu şi-a trecut în cont 2 puncte, dar acelaşi Josh Sparks a reuşit o simplă formalitate marcând de sub inel. În ultima secundă a sfertului, Tutt îi pasează la trei puncte noului venit Sinadinovic iar acesta scutură plasa. Scor dupa primul sfert, 22-18. U Mobitelco marchează trei coşuri de două puncte în debutul actului second, iar scorul devine 22-24. Iulian Orbeanu ajunge la 6 puncte înscrise după ce reuşeşte să ducă scorul la 26-24. Baciu egalează la 26 după un slam-dunk. Barro este faultat sub panou, dar reuşeşte să marcheze o singură liberă. Tutt înscrie de două ori de la linia de pedeapsă, după şase minute scurse din sfert scorul devenind 29-26. Piteştiul reuşeşte să se distanţeze la 10 puncte până la finalul primei reprize, scor 41-31.

Echipa ardeleană reuşeşte un run de 6-2 în debutul reprizei secunde, scorul devenind 43-37. Barac şi Djurkovic marchează câte o liberă, iar Ulmer înscrie printr-un slam-dunk. Baciu reuşeşte un three-point-play, dar Barac înscrie din afara semicercului de 6.75 şi duce scorul la 50-40. După o liberă transformată de Ulmer, Baciu şi Kuburovic reduc din diferenţă, scor 51-45. Sinadinovic este faultat, marchează ambele libere, după care Ulmer duce scorul la 55-45. După un sfert echilibrat, terminat cu scorul de 19-19, tabela indică un avantaj de 10 puncte pentru BCM U Piteşti, 60-50. Elevii lui Şapera încep foarte bine sfertul decisiv. Barac este faultat la 3 puncte, reuşeşte să marcheze toate liberele, iar Sinadinovic mai adaugă pe tabelă alte 3 puncte. Scorul devine 66-50. Sparks reduce diferenţa după un coş de 2 puncte, dar argeşenii arată din nou că în atac sunt foarte inspiraţi, reuşind alte 6 puncte. Lalovic reuşeşte o aruncare de două puncte, dar Djurkovic răspunde cu aceeaşi monedă. U Mobitelco reuşeşte un parţial de 10-0, reducând astfel diferenţa la 10 lungimi, scor 74-64. Ulmer marchează 3 puncte, Hargrove aruncă din afară iar mingea intră în coş, dar Sinadinovic reuşeşte acelaşi lucru.  Hargrove îşi mai trece în cont 2 puncte. Ultimele patru puncte ale jocului sunt reuşite de Ulmer şi Barac, prin câte un slam-dunk.

De la argeşeni s-au remarcat Lamonte Ulmer cu 22 de puncte şi 16 recuperări,  Pankracije Barac cu 19 puncte şi 8 pase decisive, Edi Sinadinovic cu 12 puncte şi 2 recuperări, respectiv Ken Tutt şi Marko Djurkovic cu câte 10 puncte. De partea cealaltă, pentru ardeleni, Cătălin Baciu a totalizat 17 puncte şi o recuperare, Josh Sparks a terminat meciul cu 16 puncte şi 7 recuperări, iar Darius Hargrove adăugat 11 puncte şi 2 pase decisive în contul echipei.

Din punct de vedere statistic, Piteştiul a avut procentaj de 47.5% la aruncările din interiorul semicercului, 42.1% la cel din afara semicercului, respectiv 78.6% la aruncările libere. Echipa antrenată de Dorin Pintea a terminat partida cu 23/39 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 59%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 18.2%, iar la linia de pedeapsă, clujenii au terminat partida cu 11 libere marcate din cele 15 acordate.

BCM U Piteşti pleacă astfel cu prima şansă la calificarea în Final 4-ul Cupei României. Returul se va desfăşura la Cluj, duminică (12.01), cu începere de la ora 19:45.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Junior
    Pe lista jucatorilor l-am vazut si pe M. Caprarescu . E juniorul de 17 ani de la CSS Pitesti ?

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    • tzontzolino:

      re
      E baiatul managerului Caprarescu - crainicul a spus ca pustiul are 15 ani. Daca au plecat cei 2 romani a fost rechemat la lot Alexiu si l-au luat si pe pusti. Oricum pustiul a fost in presezon la echipa. Acum sa vedem daca se va ridica la nivelul tatalui!

      cu 10 ani în urmă (09.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    rree
    Aaa! E vedeta echipei de juniori U16 a lui CSS .

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!