Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești, victorie categorică împotriva celor de la Dinamo

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.09.2015

Sâmbătă seară, Sala Sporturilor Trivale a găzduit primul meci oficial al sezonului competițional 2015/2016. În cadrul manșei retur a primei runde din Cupa României, BCM U Pitești a întâlnit-o pe Dinamo București. După ce în tur au fost depășiți la 12 puncte, elevii lui Jovica Arsic s-au impus categoric în fața propriilor suporteri, scor 77-58, astfel calificându-se în sferturile de finală ale competiției. Scor pe sferturi: 23-14, 19-14, 11-25, 24-5.

Prima posesie a jocului le-a aparținut gazdelor. BCM U a dictat ritmul în primele 10 minute ale întâlnirii din Trivale. Piteștenii și-au creat rapid un avantaj care ar fi anulat cele 12 puncte câștigate de Dinamo în tur. Cu toate acestea, primul sfert s-a terminat cu scorul de 23-14. În debutul actului secund, gazdele au continuat să înscrie, dinamoviștii neavând soluții de a-i opri pe cei de la BCM U. Diferența s-a majorat, scorul după 17 minute fiind 40-18. ‘Câinii’ nu au renunțat la luptă, reușind până la pauză să reducă handicapul la 14 lungimi. Marko Sutalo a reușit o aruncare de 3 puncte la ultima fază a primei părți.

Secvența a treia a consemnat o revenire spectaculoasă a bucureștenilor. Cei de la Dinamo au reușit să egaleze, exact la finalul celor 30 minute de joc. Asemeni meciului tur din Capitală, tabela indica scorul 53-53, cu 10 minute înainte de ultimul fluier. În fine, sfertul patru a fost unul în care BCM U a practicat un joc colectiv, cu multe atacuri finalizate și cu o apărare eficientă. Argeșenii au reușit să marcheze 24 puncte și să nu primească mai mult de 5.

Astfel, datorită diferenței de scor din final, de 19 puncte, BCM U Pitești se califică în sferturile Cupei României. Dinamo va face și ea pasul către următoarea rundă a competiției, datorită sistemului “lucky loser”.

Pentru piteșteni, Ron Ross a fost principalul marcator. Americanul a terminat meciul cu 20 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții. El a fost secondat de Tauras Jogela, autor a 14 puncte, 6 recuperări (3 ofensive) și o intercepție. Ambii jucători ai BCM U au terminat cu un index al eficienței de 14 unități. Kuksiks a bifat 12 puncte, Mladenovic a totalizat 9 puncte, iar Vlaicu și Bobrov au adăugat câte 7 puncte. Pentru gazde, au mai evoluat Chirof (3 pct), Neguț (3 pct) și Stăncuț (2 pct).

De partea cealaltă, pentru Dinamo, Marko Sutalo a fost principalul realizator. Fostul fundaș al Piteștiului a avut 19 puncte. Singurul baschetbalist din tabăra lui Aco Todorov care a mai trecut borna celor 10 puncte înscrise a fost Nenad Sulovic. Pivotul câinilor a avut 15 puncte și 7 recuperări. Pavel Marinov a avut 7 puncte, Vlad Corpodean a bifat 5 puncte, iar Orbeanu și Babkauskas au terminat meciul cu câte 4 puncte. Pentru oaspeți, au mai evoluat Vucic (2 pct), Dahlman (2 pct), Tal și Paliciuc.

Din punct de vedere statistic, BCM U a stat mai bine atât la aruncările de două puncte (57%-52%), cât și la cele de la mare distanță (28%-22%). Dinamo a fost superioară la linia aruncărilor libere (64%-81%). Argeșenii au fost superiori la recuperări (38-27), intercepții (8-7), posesii pierdute (13-16) și capace (4-0). În schimb, formația din Capitală a distribuit 10 pase decisive, cu una mai mult decât Pitești.

În prima etapă a Ligii Naționale, BCM U Pitești va primi vizita celor de la SCM U Craiova. Dinamoviștii se vor deplasa la Cluj-Napoca pentru duelul cu U BT.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!