Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești, victorioasă în primul joc din 2016

Paul Olar

Paul Olar
06.01.2016

BCM U Pitești a avut câștig de cauză în partida tur din manșa de Cupa României cu U-BT Cluj-Napoca. Formația antrenată de Andjelko Mandic a învins trupa ardeleană cu scorul de 62-60. Duelul a avut loc marți, 5 ianuarie, putând fi urmărit în direct la Digi Sport.

Gazdele au început cu Adi Tudor, Ronald Ross, Lucian Chirof, Max Pustozvonov, Alexandar Mladenovic, pe când Marcel Țenter a mizat pe Muhamed Pașalic, Kyndall Dykes, Tudor Jucan, Branko Jorovic, respectiv Cătălin Baciu.
Debutul confruntării a fost echilibrat, din moment ce niciuna dintre combatante nu se desprinde amenințător. Marcel Țenter operează anumite schimbări, introducându-i pe Filip Adamovic și Ivan Zigeranovic. Cei doi aduc un plus de pe banca de rezerve, astfel că U merge la patru puncte, 11-15. Andjelko Mandic cere time-out, însă perioada de întrerupere nu are efect, iar Clujul încheie pozitiv actul, 13-18.

Jucătorii străini limitează distanța în ecartul secund. Vyacheslav Bobrov și Pedja Stamenkovic contribuie pe partea ofensivă, iar Alexandru Neguț își pune colegii la conducere, 22-20. Ulterior, bariera echilibrului nu poate fi spartă. Pe lângă obișnuiții Ronald Ross și Adi Tudor, la Pitești impresionează Lucian Chirof. Baschetbalistul originar din Râmnicu Vâlcea afișează o dezinvoltură remarcabilă în joc, punctând adesea de la mare distanță.

De partea cealaltă, incursiunile lui Kyndall Dykes dau emoții defensivei argeșene. Totuși, americanul avea să rateze ultimele minute, din cauza unei accidentări. Finalul, la fel de strâns, o are pe Pitești în prim plan. Aleksandar Mladenovic marchează pentru 61-59, dar Filip Adamovic limitează ecartul la un singur punct. Apoi, Pedja Stamenkovic stabilește scorul partidei, din moment ce Andrei Kalnichenko nu poate să înscrie.

Ronald Ross a izbutit 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Lucian Chirof și Adi Tudor au totalizat câte 11 puncte fiecare,  iar Pedja Stamenkovic a pus pe tabelă 10 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

În replică, Kyndall Dykes a ieșit în evidență prin 15 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri. Filip Adamovic a contabilizat 9 puncte, 3 recuperări și tot atâtea assist-uri.

*Foto: Facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!