Stiri Cupa României Masculin

Bobe Nicolescu: „ Sper să am o evoluție cât mai bună și să îmi ajut echipa să treacă peste acest 'blestem' din Cupa României”

Bobe Nicolescu: „ Sper să am o evoluție cât mai bună și să îmi ajut echipa să treacă peste acest 'blestem' din Cupa României”

CSM CSU Oradea este prezentă pentru a 6-a oară în finala Cupei României. Bihorenii vor juca pentru trofeu împotriva lui CSO Voluntari, într-un meci programat astăzi, 9 martie, cu începere de la ora 19:00 în BT Arena din Cluj-Napoca.

Jucătorul ultimei campioane a României, Bobe Nicolescu, va juca a 5-a astfel de finală din carieră și speră să reușească să intre pentru prima dată și în posesia trofeului. 

Până acum nu am realizat nimic. Abia după finală sper să primim felicitările. Din punct de vedere personal, turneul nu a fost cel mai reușit până acum, dar sunt bucuros că am ajuns în finală și că am reușit să ajut echipa așa cum am putut. Finala cu Voluntari este a 5-a pentru mine...încă nu am reușit să câștig acest trofeu și, evident, ar fi o mare bucurie să o fac. Sper să am o evoluție cât mai bună și să îmi ajut echipa să treacă peste acest "blestem" din Cupa României. 

Referitor la adversarul din finala competiției, căpitanul naționalei României a declarat: 

Într-adevăr un adversar nou, dar foarte periculos, un adversar cu jucători de foarte mare valoare, un adversar care a reușit să ne învingă în acest sezon...așa că nu putem spune, sub nicio formă, că este un adversar ușor. În schimb, forța grupului cred că poate fi unul din avantajele noastre, cred că acest lucru a fost avantajul nostru și în meciul cu Clujul. Am reușit să ne mobilizăm unul pe altul și să fim o echipă de la începutul până la sfârșitul meciului, chiar dacă am fost la -10 puncte sau am fost în față. Cred că acest lucru poate să ne ajute și în finală. Consider că echipele sunt de valori aproapiate, dar la finalul meciului forța grupului ne poate scoate învingători. 

Nicolescu a vorbit și despre partidele extrem de strânse disputate până acum în cadrul Final 8-ului organizat de Cluj-Napoca: 

Cea mai mare bucurie pentru noi toți din lumea baschetului, indiferent de nume, de echipe, de culori...trebuie să nu uităm că toți avem același numitor comun: dragostea față de baschet. Și în aceste zile la Cluj s-a făcut o propagandă foarte bună acestui sport și mă bucur pentru acest lucru.  Mai ales prin prisma faptului că se apropie playoff-ul, cred că și în continuare meciurile vor fi la fel de echilibrate, toate echipele se întăresc, toate echipele au deja o anumită chimie creată...De aceea cred că și în continuare vom avea parte tot de meciuri echilibrate. 

Întrebat despre miza și presiunea pe care o implică o finală și impactul pe care îl au acești factori asupra prestației celor două echipe, internaționalul român a replicat:

Din fericire pentru noi, cred că avem deja experiență...După cum spuneam, pentru mine, separat, e a 5-a finală de Cupă. Consider că avem jucători care au câștigat campionate și cupe în alte țări, avem jucători cu multe meciuri la nivel internațional...Un trofeu pe masă creează întotdeauna o presiune suplimentară, dar cred că avem abilitățile necesare să trecem peste această presiune și trofeul de pe masă nu va schimba soarta meciului, dimpotriva, ne va face pe toți să dăm tot ceea ce avem mai bun. La final, rezultatul va fi cel corect pentru că ambele echipe vor reacționa la fel. 

Chestionat despre provocările pe care i le-a oferit acest sezon competițional în contextul în care sezonul trecut a fost unul măcinat de accidentări, Bobe a replicat:

A fost un sezon lung. Un sezon ciudat pentru toată lumea pentru că nu suntem obișnuiți să jucăm în aceste condiții...te antrenezi o săptămână, joci trei meciuri, stai acasă două zile, iarași pleci...a fost complicat pentru toată lumea. Da, anul trecut m-am confruntat cu niște probleme medicale, am ratat o mare parte a sezonului, după care când m-am întors am reușit să ma infectez și cu acest nou virus. Cea mai mare problemă pentru mine a fost constanța. E greu când nu ai ritmul de joc să îți găsești această constanță, aruncările, rolul în echipă, locul în teren, momentele de care poți să profiți...cred că acestea au fost cele mai mari provocări pentru mine în acest sezon. Chestiuni cu care încă mă lupt, pe care am reușit să le dobor în anumite momente, în altele nu...Voi duce aceeași luptă mai departe, dar sper eu că voi reuși să fac acest lucru cât mai bine și să îmi ajut echipa să ajungă cât mai sus. 

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!