Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Murărescu: "Jucăm contra unei echipe care va defila anul acesta în campionat"

Marius Petri

Marius Petri
20.09.2013

Timişorenii de la BC Timba sunt gata de startul noului sezon competiţional. Aceştia vor disputa primul joc din sezonul 2013-2014 in faţa propriilor suporteri în compania celor de la Asesoft Ploieşti. Meciul va avea loc mâine seară în sala Constantin Jude şi va conta pentru primul tur al Cupei României.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută in această dimineaţă, antrenorul Bogdan Murărescu a vorbit despre şansele echipei sale in confruntarea cu ploieştenii

Este echipa pregatită pentru a debuta în noul sezon ?

Sunt pregătiți cât se poate de bine. E începutul sezonului, ne-am pregătit bine, spun eu, o lună și jumătate. Nu suntem în formă maximă pentru că e greu, dar așteptăm să vedem cum ne vom descurca la primul meci oficial. Sper să avem parte de o zi bună și să încercăm să jucăm cât mai bine.

Cum stați la capitolul omogenizare?

Așa cum am spus, e foarte greu. Relațiile de joc se fac într-un timp mai îndelungat, mai avem foarte mult de muncă. Dar am crescut foarte mult din momentul în care ne-am întâlnit și suntem pe un drum bun.

Cât de mult va conta aportul lui Jordan Glynn? Cum ați reușit să-l convingeți?

În primul rând, trebuie să vedem dacă va rămâne, pentru că are niște probleme de care n-am știut. Vom vedea astăzi ce se va întâmpla cu el, pentru că nu a trecut examenul medical. Trebuie să rediscutam situația lui pentru că venit cu niște probleme la picior de care nimeni n-a știut și suntem într-o situație oarecum neplăcută. Ne așteptam să joace și el mâine, din păcate se pare că nu va juca. Și chiar dacă va rămâne, va fi indisponibil o perioadă destul de bună.

În cazul în care nu va rămâne, va veni altcineva?

Nu vreau să mă gândesc că nu va rămâne, e un jucător care îmi place. Speram să îl avem apt de la început, rămâne de văzut dacă vom reuși să ne reintelegem, pentru că în situaţia de față nu se poate să rămână în aceleași condiții. O să avem o discuție astăzi cu el și vom vedea dacă vom reuși să ajungem la un numitor comun. E o situație neplăcută din punctul meu de vedere și sunt chiar puțin deranjat de absența lui.

Cele mai optimiste previziuni când l-ar aduce din nou în teren?

Încă nu știu exact, aștept să vină rezultatele de la doctor. Oricum, mai mult de o lună și jumătate.

De la meciul cu Asesoft ce așteptări aveți?

E primul meci, jucăm, zic eu, cu o echipă care va defila anul ăsta în campionat. E normal că șansele noastre sunt mici la prima vedere, dar intrăm pe teren hotărâți și vrem să jucăm un baschet cât mai frumos, un baschet colectiv și vom vedea la sfârșit ce se va întâmpla. E clar că pornim cu șansa a doua, adversarii joacă în EuroCup, care e o competiție foarte puternică și e clar că ei sunt favoriți.  Noi nu avem nimic de pierdut, încercăm să jucăm și vom vedea la sfârșit ce se va întâmpla.

Este Asesoft mai puternic decât anul trecut?

Cu siguranță! Eu zic că anul acesta Ploieștiul nu are adversar în campionatul nostru, din ce am văzut până acum în meciurile de pregătire. 

Timba va fi mai puternică decât anul trecut?

În mod normal, așa ar trebui. Cu siguranță eram mai puternici dacă îl aveam și pe Glynn. În momentul de față, eu zic că avem cel puțin valoarea din partea a doua a campionatului de anul trecut și mai avem loc de crescut. Rămâne de văzut, totuși avem doar cinci străini și e greu să joci împotriva unor echipe care au șase. Dar speranțe de viitor sunt, sper să reușim să rezolvăm și problema lui Glynn sau să aducem al șaselea străin, pentru că avem nevoie. Dacă vom reuși să aducem și al șaselea străin, am fi cu siguranță o echipă care s-ar bate de la egal la egal cu majoritatea echipelor campionatului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!