Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Popescu: "Pornim de la zero la zero"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.09.2013

SCM Universitatea Craiova se va deplasa joi la Cluj-Napoca pentru a întâlni echipa de pe Someşul Mic, "U" Mobitelco. Partida este programată să debuteze la orele 17:30, fiind transmisă în direct de către Digi Sport. Deşi craiovenii au izbutit victoria în turul optimilor de finală ale Cupei României, scor 82-78, pentru Bogdan Popescu confruntarea din retur începe de la zero la zero.

Într-un interviu acordat site-ului nostru pivotul craiovenilor vorbeşte despre şansele SCM-ului în faţa clujenilor cât şi despre omogenitatea grupării pregătite de Dorin Pintea.

Cum a fost confruntarea de săptămâna trecută ? Cum vezi duelul de joi cu "U" Mobitelco ?

Meciul precendent, fiind și primul din sezon a fost fără doar și poate unul foarte discutat. Din păcate am avut parte de o bancă scurtă, datorită accidetărilor multiple, dar și a suspendărilor, prin urmare a fost foarte greu pentru noi. Cu toate acestea am obținut victoria, deși rezultatul nu a fost unul foarte îmbucurător având în vedere scorul final.

Cât despre confruntarea împotriva Clujului mergem sigur la victorie, pentru că dacă adoptăm ideea de apărare a acelei diferențe de patru puncte, nu rezolvăm nimic. Important e să câștigăm, dar și să jucăm bine, ca o echipă.

De asemenea revine Travis Bureu care ne dă un plus de ajutor, cu Vio Mocanu care s-a refăcut și el, dar și Hallik își va face simțită prezența venind după o perioadă bună în care a făcut antrenamente, o perioadă în care el s-a obișnuit cu noi, dar și echipa cu el. Putem spune că lucrurile merg bine, chiar dacă accidentările sunt inevitabile.

Conștientizăm că va fi un meci dur, știm ce înseamnă confruntarea cu Clujul, cu atât mai mult publicul clujean, dar noi mergem să batem!

Crezi că "U" Mobitelco este mai vunerabilă pe poziţia de pivot faţă de sezonul trecut ?

E greu de spus, și da și nu. De ce da? Pentru că anul trecut îl aveau pe Djapa, un jucător polivalent, mai eficient la aruncările de trei puncte, dar acum se pare că si-au împărțit jocul pe oamenii de afară, fiind foarte buni pe pozițiile de 1-2-3, iar pivoții urmăresc nu neaparat să marcheze, ci muncesc pentru ceilalți, ceea ce este foarte bine pentru că fiecare își știe rolul, fiecare își cunoaște puterile. În ceea ce îl priveşte pe Baciu, putem spune că e un lucru îmbucurător şi pentru naţională, chiar dacă nu joacă foarte mult la "U", atunci când este pe teren își face treaba. Și jucătorii stăini de pe pozițiile 4, 5 sunt la fel instruiți, prin ideea asta înrădăcinată, adică fiecare are rolul său, "U" Mobitelco ajunge an de an sus în clasament, iar asta îmi place la Cluj. Chiar dacă unii au parte de o libertate mai mare, alţii de o libertate mai puţină, cu toţii ştiu ce au de făcut.

Un pronostic pentru mâine seară ?

Nu am nicio urmă de îndoială că noi nu ne-am întoarce cu victoria, pentru că repet, mergem să batem, să jucăm puternic, rezultatul nu mai contează, dacă diferența finală va fi de un punct sau de douăzeci. Ideea e că noi nu pornim cu gândul de a apăra acel avantaj de patru puncte, care practic e inexistent, pentru mine plecăm de la zero la zero. Nu pot să spun scorul, tot ce vreau e să câștigăm, pentru a merge mai departe.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ioi
    ieri era panica printre vanzatorii de materiale de constructii din Craiova. Nu mai era umbra de caramida in oras. Se batuse Popescu in piept cu toate

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!