Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Țîbîrnă, după cele două victorii din FIBA Europe Cup: „Apărarea a fost cheia”

Bogdan Țîbîrnă, după cele două victorii din FIBA Europe Cup: „Apărarea a fost cheia”

SCM U Craiova se află în aceste zile în Lituania, acolo unde luptă pentru calificarea în grupele FIBA Europe Cup. Trupa olteană a obținut două victorii până acum, trecând de CBet Jonava, gazda turneului preliminar, și de Kapfenberg Bulls.

Bogdan Țîbîrnă, căpitanul alb-albaștrilor, a oferit un interviu exclusiv site-ului nostru în care a vorbit despre cele două partide de până acum și despre ce a făcut diferența.

Cred că apărarea a fost cheia. Am reușit să ne ținem adversarii sub 60 de puncte ceea ce este foarte bine. Totodată, jocul de echipă cred că este tot mai bun de la meci la meci, mai ales că suntem o echipă cu mult schimbată față de sezonul trecut. Când schimbi 80-90% din jucători este destul de dificil.

Înainte de începerea turneului, Giordan Watson declara că el și Bogdan își vor asuma rolul de lideri ai lui SCM U Craiova, fiind jucătorii cu cea mai mare experiență. Astfel, l-am întrebat pe veteranul român cum este atmosfera din cadrul echipei și cum percepe relațiile din grup.

Mă bucur mult că Giordan a ales să vină la Craiova, este un jucător foarte bun și experimentat și ne ajută pe fiecare să devenim mai buni. Atmosfera este foarte bună însă cu toții ne gândim că mai avem un hop. Sunt bucuros că fac parte din acest grup, toți băieții au un caracter deosebit, sunt muncitori și pun echipa pe primul plan, nu prestațiile individuale.

În finala turneului preliminar, SCM U Craiova se va duela cu Kalev/Cramo, iar pe olteni îi așteaptă un joc foarte greu.

Așa este, va fi un meci dificil însă dinaintea acestui turneu am zis că mergem să câștigăm trei meciuri și vom face tot posibilul pentru a reuși acest lucru. Poate că nu multă lume a crezut în șansele noastre dar este foarte important că noi am făcut acest lucru. Așa cum am spus, cred că apărarea va fi cheia. Sunt o echipă foarte bună ofensiv, lucru demonstrat în ultimele două meciuri când au marcat aproape 100 de puncte.

La final, l-am întrebat pe Bogdan Țîbîrnă ce ar însemna pentru echipa sa și pentru orașul Craiova o calificare în grupele FIBA Europe Cup.

Ar fi ceva extraordinar pentru echipă și pentru oraș. Așa cum am declarat înaintea plecării la acest turneu, vom trata serios și sperăm să ajungem cât mai departe în toate cele trei competiții în care suntem angrenați. Cred că acest oraș și acest club merită o calificare în grupe, prin prisma investițiilor în sport din ultimii ani.

Duelul dintre SCM U Craiova și Kalev/Cramo are loc vineri, 30 septembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube al FIBA.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!