Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Țîbîrnă: „Noi vrem să ajungem cât de departe putem”

Bogdan Țîbîrnă: „Noi vrem să ajungem cât de departe putem”

SCM Universitatea Craiova caută să lege victoriile în FIBA Europe Cup, la jumătatea fazei grupelor primind în această seară (26.10) vizita celor de la Norrkoping Dolphins.

Bogdan Țîbîrnă a prefațat duelul cu nordicii într-o conferință de presă pe care clubul din Bănie a organizat-o:

„Va fi un meci foarte important pentru noi fiindcă avem două victorii și urmează un joc acasă. Trebuie să dam maximul pentru a obține un rezultat bun, mai ales că am pierdut un duel complicat cu FC Argeș Basketball. Trebuie să ne protejăm terenul propriu. Așa cum a spus și coach, este un meci foarte important, pe care dacă îl vom câștiga ne vor crește mult șansele de calificare mai departe. Jucăm acasă și trebuie să fie un atuu pentru noi. Este adevărat, venim după meciul de duminică, un meci nu prea reușit. Timpul de pregătire este scurt dar asta nu e o scuză. Miercuri trebuie să dăm totul pentru a câștiga.”

„Nu vom primi nimic pe gratis”

Căpitanul echipei a vorbit și despre jocul de la Pitești, în care SCM U Craiova a pierdut pentru a doua oară în campionat:

„Cred că la meciul de duminică am intrat mult prea încrezători după jocul din Germania. Probabil că în mintea noastră a apărut o relaxare, așteptând ca Piteștiul să ne ofere ceva pe gratis. Însă nu este așa. Cred că toți adversarii din România vor fi extra motivați când vor juca împotriva noastră, datorită rezultatelor pe care le-am obținut până acum în Europa. Nu vom primi nimic pe gratis, ci trebuie să muncim pentru că am spus că avem obiective importante pe toate cele trei fronturi pe care luptăm.”

Țîbîrnă crede că trebuie să se schimbe ceva în mentalitatea echipei:

„Am jucat și în Germania cu o sală plină și o atmosferă senzațională. Și la Pitești a fost o sală plină. Jucăm bine și sub presiune, și fără presiune însă trebuie să schimbăm ceva în mentalitatea noastră. Am făcut foarte multe greșeli și nu vreau să aduc scuze precum oboseala sau altceva. Ne-am asumat când ne-am înscris în această competiție și nu avem scuze. Tratăm toate cele trei competiții foarte serios și trebuie să ne revenim și în campionat. Este adevărat, am jucat contra Clujului, o echipă foarte bună, și acum, în deplasare, la Pitești. Nu este nimic pierdut, sunt abia primele meciuri, împotriva unor echipe foarte bune, dar trebuie să obținem victorii și în campionat.”

La final a spus și ce ar însemna o calificare mai departe, lucru de care oltenii pot ajunge mai aproape în cazul unui succes cu Norrkoping:

„Ar însemna foarte mult. Așa cum a însemnat calificarea în prima fază, în aceste grupe. Noi vrem să ajungem cât de departe putem și vom face totul pentru a obține această calificare.”

Meciul dintre SCM U Craiova și Norrkoping Dolphins are loc în această seară, 26 octombrie, începând cu ora 19.00 și va fi transmis pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!