Stiri Cupa României Masculin

Branko Cuic, cel mai bun om al lui U Mobitelco la Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.09.2013

Branko Cuic a început sezonul competițional 2013/14 în calitate de cel mai productiv jucător al echipei U Mobitelco Cluj-Napoca. În vârstă de 35 ani, sportivul ex-iugoslav a fost cel mai constant jucător din echipa pregătită de Dorin Pintea în meciul pierdut la Craiova, scor 78-82, în manșa inaugurală a dublei cu SCM Universitatea, contând pentru turul inaugural al Cupei României.

MVP-ul sezonul 2012/13 în opinia TotalBaschet, a fost liderul lui U Mobitelco BT încă din prima partidă oficială la următoarele capitole statistice: puncte, eficiență, pase decisive, recuperări ofensive, aruncări libere și minute de joc. Putem spune că la majoritatea capitolelor statistice se confirmă, întrucât Cuic este un specialist la recuperări ofensive și la tot ce înseamnă productivitate, nu neapărat de natură statistică. 

În 37 minute de joc, Cuja a avut 3/8 la aruncările de două puncte, 1/4 la trei puncte și 6/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte. El a adăugat 5 recuperări (3 ofensive), 5 pase decisive, o intercepție, fără posesie pierdute pentru un coeficient de 18 la eficiență.

De notat că Cuic a terminat cu doar 33% la aruncările din acțiune. Ceea ce nu este prea bine. Pe de altă parte a efectuat cele mai multe aruncări din echipa Clujului, un lucru deloc caracteristic pentru acest baschetbalist. Însă, în condițiile în care Darius Hargrove și Mihai Silvășan au avut 0/14 la aruncările din acțiune, iar pivoții au petrecut doar 26 de minute în teren, s-a ajuns la situația în care sârbul a aruncat de cele mai multe ori la coș.

Numărul 55 de la Cluj a fost apărat foarte atent de către craioveni. Împerecherea cu Nemanja Maric nu este cea mai ușoară pentru nimeni, fostul căpitan al lui CSM Oradea fiind cunoscut ca un jucător care iubește faza de apărare. Reușita din spatele semicercului, precum și alte două dintre coșurile de două puncte, aruncări efectuate de la distanță în cadrul cărora a călcat semicercul, au venit ca urmare a unei defensive agresive asupra lui Branko. De aici rezultă probabil și procentajul modest.

Cert este că Branko Cuic a făcut un meci decent la Craiova. Nu a fost cea mai bună reprezentație a sârbului, de la care așteptările sunt ridicate tocmai pentru că și-a făcut un renume cu privire la capacitatea de a lua deciziile cele mai inspirate și folositoare echipei sale. Totuși, meciul de la Craiova a fost pierdut din cauza lipsei totale de productivitate a doi dintre jucătorii care se presupune că ar trebui să contribuie pe tabela de marcaj mai mult decât o face Cuic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!