Stiri Cupa României Masculin

Brazilia pierde cu Puerto Rico în ultima secundă și păstrează mici șanse de calificare la Mondial

Brazilia pierde cu Puerto Rico în ultima secundă și păstrează mici șanse de calificare la Mondial

În această noapte, Brazilia a primit vizita lui Puerto Rico, într-un meci extrem de important în economia calificării la Campionatul Mondial din această vară. Partida a fost una foarte spectaculoasă, cu multe puncte marcate și decisă cu un coș în ultima secundă prin care oaspeții s-au impus cu 92 la 90.

Înaintea acestei confruntări, Brazilia avea un bilanț de 7 victorii și 3 înfrângeri, iar Puerto Rico avea 6 meciuri câștigate și 4 pierdute, cele două fiind vecine de clasament. În acest moment, SUA are un bilanț de 9-2, iar Brazilia, Puerto Rico și Mexic sunt la egalitate cu 7 victorii și 4 înfrângeri, astfel că situația s-a complicat tare pentru naționala la care evoluează Leonardo Meindl.

Puerto Rico, echipă ce are în componență baschetbaliști precum Jordan Howard (Napoli Basket), Gian Clavell (Prometey), George Conditt (Promitheas Patras) sau Tremont Waters (Metropolitans 92), a apăsat piciorul pe accelerație din prima secundă și s-a aflat mai mereu la conducere.

Brazilia s-a aflat într-o cursă permanentă de urmărire, existând momente în care a egalat sau a preluat conducerea, însă de fiecare dată oaspeții au găsit variante de a reveni în față. Meindl, Yago Santos și Gabriel Galvanini au încercat să tragă echipa după ei dar eforturile lor au fost în zadar, fiindcă Waters a marcat coșul victoriei în ultima secundă: 92-90.

Meindl, cu 18 puncte, 9 recuperări, 6 intercepții și 5 pase decisive, a fost cel mai eficient jucător de pe teren (+27). Baschetbalistul lui U-BT Cluj-Napoca a jucat foarte bine în ambele faze, însă a și ratat o aruncare de lângă coș la intrarea în ultimul minut.

Meindl a fost urmat de Santos (16 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Lucas Mariano (16 puncte) și Gabriel Galvanini (11 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă, liderii lui Puerto Rico au fost Chris Ortiz (21 de puncte), Ismael Romero (18 puncte), Gian Clavell (16 puncte), Jordan Howard (11 puncte) și Tremont Waters (10 puncte).

În ultima etapă a preliminariilor, Brazilia primește vizita Statelor Unite ale Americii, Mexic se duelează cu Uruguay, iar Puerto Rico joacă împotriva Columbiei.

În caz de egalitate în trei, Puerto Rico are 3-1 în duelurile directe, Mexic are 2-2, iar Brazilia are 1-3. Așadar, pentru a fi sigură de calificare, Brazilia trebuie să se impună duminică noaptea, iar Puerto Rico și Mexic să piardă.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!