Stiri Cupa României Masculin

Care este echipa etapei a 21-a din Liga Națională

Care este echipa etapei a 21-a din Liga Națională

Etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus câteva recorduri stagionale, printre care cele mai importante au fost cele la capitolul eficienței și al punctelor marcate de un jucător într-un meci.

În opinia site-ului nostru, echipa etapei arată în felul următor:

Erick Neal (CSM CSU Oradea)

Fundașul celor de la CSM Oradea a fost la două puncte distanță să-și egaleze cea mai bună performanță stagională în LNBM, el terminând duelul cu CSU Sibiu cu 20 de puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări și 2 intercepții, totul pentru 29 index al eficienței și +10 la +/-.

Din spatele arcului de cerc a avut mai multe încercări, 8 în total, dintre care patru au fost precise. Mai departe a stat cu 2/2 la două puncte și 4/4 la libere. Neal a fost principalul marcator al partidei din Arena Antonio Alexe.

CJ Wilson (FC Argeș Basketball)

MVP-ul rundei s-a remarcat cu 27 de puncte, 9 pase decisive și 2 recuperări în victoria alb-violeților la debutul în Pitești Arena, contra lui Dinamo. Wilson a fost la al treilea joc în LNBM pentru FC Argeș, depășindu-și cu această ocazie mediile la puncte și assist-uri.

Din acțiune a stat cu 10/13, o aruncare în plus având de două puncte față de zona încercărilor din spatele arcului de cerc, iar la libere a încheiat cu 3/3.

Topias Palmi (SCM U Craiova)

Finlandezul a ajutat în mod decisiv Craiova să se impună la Timișoara, el terminând cu 29 de puncte, 6 recuperări și 2 intercepții pentru 29 index al eficienței. Palmi și-a depășit astfel recordul stagional în Liga Națională, având alte două meciuri cu 20+ puncte.

O singură încercare a ratat la două puncte (7/8), din spatele arcului de cerc având 33% procentaj, iar la libere a fost perfect, cu 6/6.

Tyler Stone (Rapid București)

Americanul a condus lista marcatorilor pentru Rapid în duelul câștigat cu CSM Constanța, el având la final 26 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, cifre care l-au ajutat pentru 25 index la eficiență și +20 la +/-.

Stone a încheiat cu 6/11 de afară și 4/7 la două puncte, în faza secundă a campionatului având deja 10 triple marcate dintr-un total de 17 încercări.

Nikola Jevtovic (FC Argeș Basketball)

Jucătorul lui FC Argeș a avut un double-double contra lui Dinamo, format din 20 de puncte și 11 recuperări, pe lângă care a reușit două capace și a încheiat cu 27 index la eficiență, respectiv +20 la +/-.

Jevtovic a stat cu 7/11 din acțiune, la libere ajungând pentru opt aruncări, din care a înscris șase. Pentru a doua oară în faza secundă a avut astfel minim 20 de puncte marcate.

De asemenea, am selectat și cele mai reușite prestații din grupa 11-18, acolo de unde provin recordurile menționate mai sus:

Shamiel Stevenson (CSM Târgu Jiu) – 40 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 15/25 din acțiune, 33 eficiență

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș) – 21 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace, 7/11 din acțiune, 32 eficiență

Strahinja Jovanovic (CSA Steaua București) – 34 de puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări, 3 intercepții, 8/16 din acțiune, 18/20 la libere, 40 eficiență

*foto: Facebook Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    As vrea tare mult
    sa apara cititorul/comentatorul "fuzzywuzzy" care in articolul din 2012 ( cel despre folosirea-nefolosirea cu obligativitate a jucatorului roman ) spune la comentarii urmatoarele : " Prietene, Santa nu are valoare si calitati de baschetbalist, ii lipsesc miscari de pivot care le invata la 12-13 ani nu la 24-25. Are sa ajunga la 35 de ani sa fie un pivot bunicel poate cand are sa se retraga. " Fantastic cita drepatate are/a avut.
    Intr-adevar Santa a inceput ca portar " la folbal " si abia mai apoi s-a apucat de baschet. Tin minte cit de neindeminatic era si iata ca acum la 30 si ceva, apare in echipa etapei cu medii foarte bune. Pentru mine e un exemplu de perseverenta, spre deosebire de alti jucatori cu "inaltime" care au crezut ca trebuie sa fie titulari doar prin prisma inaltimii ( un exemplu ar fi Craciun junior de la U, un talent irosit), care s-au nascut talentati dar au sfirsit sperante.

    cu 1 an în urmă (07.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!