Stiri Cupa României Masculin

Care este echipa ideală a etapei a treia din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.10.2022

Care este echipa ideală a etapei a treia din LNBM

Etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin a avut loc între 14 și 17 octombrie. Aceasta a debutat cu victoriile celor două rivale din capitală, Dinamo și Steaua, și s-a încheiat cu un succes pe teren propriu pentru BC CSU Sibiu. Două partide au necesitat prelungiri. Cea mai mare diferență a fost înregistrată în disputa dintre CSM Ploiești și CSM Miercurea Ciuc, încheiată cu scorul de 103-45 pentru prahoveni.

Site-ul nostru a ales echipa acestei runde. Spre deosebire de etapa asta, printre jucătorii străini și-a făcut loc și un autohton.

1. Jeremiah Tilmon (Dinamo București)

Dinamo a ajuns la două victorii în LNBM, după partida câștigată în fața celor de la Laguna Sharks cu 88-51. Jeremiah Tilmon a fost cel mai valoros om din tabăra alb-roșilor în această rundă, reușind să încheie disputa de pe teren propriu fără vreo ratare din acțiune.

Tilmon a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție și 2 capace în cele 23 de minute petrecute pe parchet. El a transformat 5/5 aruncări din acțiune, respectiv 4/5 de la linia de libere, totul pentru un index al eficienței de +14.

2. Strahinja Jovanovic (Steaua București)

Steaua București a obținut primul succes în noua ediție din LNBM, după o repriză de prelungiri în confruntarea cu CSM Focșani. După cele 33 de puncte înscrise în runda precedentă cu CSM Galați, Strahinja Jovanovic a ieșit din nou la rampă pentru gruparea roș-albastră.

Baschetbalistul sârb a încheiat cu 23 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții în 38 de minute, El a trasformat 6/18 aruncări din acțiune, 4/9 de la distanță și 7/7 de la linia de libere pentru +23 la eficiență. Una dintre tripele sale a venit chiar la ultima posesie și a adus victoria Stelei.

3. Nedeljko Prijovic (CSM Galați)                                      

CSM Galați are un start bun de sezon, în care a bifat două victorii și un eșec. Moldovenii au jucat două partide cu prelungiri, cea mai recentă fiind victoria cu CSM Constanța din deplasare, unde Nedeljko Prijovic a fost cel mai bun om din tabăra oaspete.

Baschetbalistul originar din Serbia a încheiat cu 26 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții în 36 de minute. El a transformat 9/17 aruncări din acțiune, 3/7 de la distanță și 5/6 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +25.

4.  Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)

După cum aminteam, Petrolul Ploiești a bifat cel mai categoric succes al debutului de campionat. Prahovenii au trecut cu 103-45 de CSM Miercurea Ciuc și au obținut prima victorie stagională în toate competițiile.

Singurul jucător autohton din această listă este Bogdan Popa. El a bifat 19 puncte (record personal în campionat), 7 recuperări și 2 pase decisive pentru +24 la eficiență. Jucătorul român a transformat 7/11 aruncări din acțiune, 4/7 de la distanță și 1/1 de la linia de libere.

5. Tyler Stone (Rapid București)

Pentru a doua etapă la rând, Tyler Stone este MVP-ul etapei în opinia Baschet.Ro și selectat în 5-ul ideal al rundei. Baschetbalistul american a reușit un nou double-double monstruos după ce în etapa trecută a avut 28 de puncte și 12 recuperări.

Stone a încheiat disputa de la Târgu Jiu cu 28 de puncte, 17 recuperări și 5 pase decisive, la care a adăugat și cinci mingi pierdute. Jucătorul de 31 de ani a transformat 11/23 aruncări din acțiune, 5/8 de la distanță și doar 1/6 de la linia de libere pentru +28 la eficiență.

*foto: Facebook/Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!