Stiri Cupa României Masculin

Care sunt echipele calificate în Final Eight-ul Cupei României

Care sunt echipele calificate în Final Eight-ul Cupei României

După încheierea celei de-a cincea şi ultima zi de meciuri din prima fază a Cupei României, ştim care sunt echipele calificate la turneul Final Eight.

Aşadar, primele două clasate din fiecare grupă vor juca la turneul final. Din Grupa A se califică U-BT Cluj (3 victorii, zero înfrângeri) şi BCM U Piteşti (2-1). Din Grupa B merg mai departe direct SCM U Craiova (4-0) şi CSM CSU Oradea (3-1), în timp ce din Grupa C înaintează CSU Sibiu şi CSO Voluntari, ambele cu 2-1.

Ultimele două calificate la turneul final vin din poziţia de “lucky losers”. 

A şaptea echipă calificată la Final Eight este SCM Timişoara, care are două victorii şi o înfrângere. Astfel, a opta echipă calificată s-a decis între Dinamo Ştiinţa şi CSA Steaua.

Întrucât Athletic Constanţa a învins CSM VKSC Miercurea Ciuc, în Grupa B, unde sunt cinci echipe, nu se mai iau în calcul pentru clasamentul lucky loserilor meciurile contra harghitenilor. Astfel, CSA Steaua, ocupanta locului 3, are o victorie şi două înfrângeri şi +5 la coşaveraj, după ce au pierdut la 3 puncte cu Oradea. Astfel se explică de ce elevii lui Cătălin Burlacu n-au mai atacat coşul la ultima fază a meciului direct cu bihorenii. 

În schimb Dinamo Ştiinţa a adunat tot o victorie şi două înfrângeri, dar a avut un coşaveraj negativ, de minus 1. Aşadar, avantaj Steaua, care prinde ultimul loc în Final Eight.

Interesant este că pentru mult timp CSM Galaţi a avut şansa să răstoarne calculele din grupa A. Dacă elevii lui Florin Nini ar fi câştigat la mai mult de 6 puncte duelul cu BCM U Piteşti, atunci moldovenii ar fi urcat până pe locul 2, şi i-ar fi trimis acasă pe piteşteni. În schimb, dacă Galaţiul câştiga la o diferenţă de 6-7 puncte, atunci formaţia care mergea la Final Eight ar fi fost Dinamo Ştiinţa.

Însă BCM U Piteşti s-a folosit de banca mai lungă şi de experienţa în plus pentru a remonta un dezavantaj de 22 de puncte înregistrat chiar la începutul sfertului 3.

Aşadar, recapitulăm cele opt echipe calificate în faza următoare din Cupa României, după cinci zile pline de baschet: U-BT Cluj, BCM U Piteşti, SCM U Craiova, CSM CSU Oradea, CSA Steaua, CSU Sibiu, CSO Voluntari şi SCM Timişoara.

P.S. Din partea redacţiei baschet.ro le mulţumim participanţilor şi organizatorilor pentru faptul că ne-au readus baschetul pe parchet, le urăm multă sănătate şi să ne revedem cu bine. Aceleaşi urări şi pentru suporterii baschetului românesc!

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!