Stiri Cupa României Masculin

Career-high pentru Tudor Fometescu în victoria cu CS Vâlcea 1924

Career-high pentru Tudor Fometescu în victoria cu CS Vâlcea 1924

Miercuri, 11 octombrie, s-au disputat patru meciuri din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin, unul dintre el jucându-se la Pitești. Acolo, FC Argeș Basketball s-a impus cu scorul de 87 la 73 în fața lui CS Vâlcea 1924, grație sferturilor 2 și 4.

Cel mai bun jucător al învingătorilor a fost Tudor Fometescu, sportiv ce a adunat 20 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, având un indice al eficienței de +24. Baschetbalistul autohton a izbutit patru triple din șapte aruncări (57%) și patru coșuri de două puncte din șase aruncări (67%).

Fometescu a jucat puțin peste 31 de minute, a comis un fault, a obținut două și a terminat fără nicio minge pierdută. Pentru jucătorul în vârstă de 24 de ani, aceasta a fost cea mai bună prestație a carierei, Fome consemnând „personal best” la puncte (20) și eficiență (+24).

Tudor Fometescu este în al doilea sezon consecutiv la FC Argeș Basketball, după ce a petrecut primele cinci stagiuni ca profesionist la CSM Oradea. În ediția 2022-2023, sportivul din Capitală a avut medii de 5.0 puncte, 2.9 recuperări  și 1.5 pase decisive.

În acest sezon, Fometescu a strâns 9.3 puncte, 4.3 recuperări și 2.5 pase decisive.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    mea culpa
    asta s-a vrut in latina si nu culpa mea in romaneste ! ( se stieee... )
    Imi torn cenusa in cap, ma rog sa tina Dumnezeu ferebeul in putere si cu tiglele pe casa. Iata ca dupa regula U23, da roade si regula cu 2 romani permanent in teren si in curind in ritmul asta de descoperit talente, vom fi in primele una natiuni din lume la popice !
    Astept urmatoarea regula ( maxim in 2 ani, posibil luna viitoare ) cea care sa spuna clar ca obligatoriu meciul incepe cu jucator roman cu 14,83 puncte pe foaie, joaca cind vrea muschiul lui ( si a lui tati sau mami sau varutzu, "dupe caz" ), cite minute vrea paranteza. Singura conditie ... numele sa inceapa cu "fome" !

    cu 6 luni în urmă (12.10.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Dincolo de nume
    Era de asteptat ca o sa creasca in joc la Pitesti.
    Oricum, eu ma bucur ca s-a facut schimbul Gheorghe-Fometescu anul trecut.

    cu 6 luni în urmă (12.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!