Stiri Cupa României Masculin

Cătălin Baciu a fost ales în echipa etapei din FIBA Europe Cup

Cătălin Baciu a fost ales în echipa etapei din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea s-a calificat în Top 16 FIBA Europe Cup în urma rezultatelor înregistrate în cursul serii de miercuri, 22 noiembrie, „Leii Roșii” reușind să treacă de Legia Varșovia în ultimul meci al grupei J. Succesul cu 93-74 le-a asigurat orădenilor prezența în faza următoare.

În lotul condus de Cristian Achim au existat șase jucători în double digits împotriva Legiei, remarcat în privința indicelui de eficiență și a cifrelor adunate fiind Cătălin Baciu. Pivotul a terminat cu 13 puncte, 13 recuperări și un capac în 24 de minute, venind de pe bancă, iar astfel a adunat +24 la eficiență.

Prestația experimentatului pivot român nu a fost trecută cu vederea nici de către oficialii FIBA Europe Cup, Baciu fiind ales în echipa rundei care a închis faza grupelor. Alături de acesta, pe listă au ajuns doi jucători de la Sporting Lisabona (Marcus Lovett și Eddie Ekiyor), Taveion Hollingsworth (AEK Larnaca) și Olivier Hanlan (Varese), ultimul fiind un viitor adversar pentru Oradea. Fanii îl pot vota pe Baciu accesând acest LINK.

În returul sezonului regulat din FIBA Europe Cup, Cătălin Baciu a avut prestații excelente și a încheiat de fiecare dată în double-double. Pivotul în vârstă de 35 de ani a adunat 20/22 din acțiune în cele trei meciuri, cifrele lui în medie fiind de 13.6 puncte și 12.6 recuperări.

CSM Oradea va face parte din grupa N în faza Top 16 și le va avea drept adversare pe ZZ Leiden, Niners Chemnitz, respectiv Itelyum Varese. Primul meci pentru vicecampioana României va fi în Olanda, pe data de 6 decembrie, împotriva lui ZZ Leiden.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitari baschet.ro ( chiar daca mi-o iau de la neuronul stingher ) !
    Se pare ca suntei mai cititi decit alte site-uri !
    Eu am votat pentru Baciu la fel ca alti 80 % ... Dar Bobo chiar merita pentru meciul de aseara !

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!