Stiri Cupa României Masculin

Cătălin Petrișor: „E foarte greu sa ne gandim la vreun pronostic în aceste meciuri”

Cătălin Petrișor: „E foarte greu sa ne gandim la vreun pronostic în aceste meciuri”

Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2020/2021 debutează la finalul acestei săptămâni. Unul dintre turneele de debut va avea loc Sibiu, acolo unde va evolua și CSM Focșani. Înaintea startul de sezon a stat de vorbă cu Cătălin Petrișor, căpitanul echipei din Vrancea, care ne povestit despre startul de sezon pentru echipa sa.

„Sincer să fiu plecăm la Sibiu foarte optimiști și nerăbdători să debutăm în sfârșit în acest sezon. Am avut o perioadă de pregătire mai lungă deoarece nu am evoluat în Cupa României, dar și această pregătire a fost întreruptă timp de 2 săptămâni în noiembrie din cauza carantinării. Așadar, abia așteptăm să călcăm pe parchet la primele meciuri oficiale pentru noi din sezon, dar e foarte greu să ne gândim la vreun pronostic în aceste meciuri, nereușind sa avem vreun meci amical în toată perioada aceasta.”

Cătălin spune că apreciază mai mult acest nou format al LNBM, fără grupe valorice:

„Îmi place mult mai mult acest format cu o singură grupă și cred că este și mai benefic pentru baschetul românesc. Echipe din a doua parte a clasamentului, vor avea ocazia sa-și arate forțele împotriva echipelor de top, ceea ce este un lucru foarte bun din punctul meu de vedere, nefiind nevoite să joace doar între ele. Bineînțeles aceasta șansă venind și cu o anumită responsabilitate.”

Fostul internațional român a vorbit și despre cum arată CSM Focșani, care a făcut modificări de lot în această perioadă de pauză:

„Într-adevăr avem noutăți în echipă, din ce văd eu la antrenamente consider că arătăm foarte bine. Avem în mare parte jucători tineri cu poftă mare de joc și cu dorință de a se remarca, dar în acelasi timp cu un IQ baschetbalistic bun, lucru care mă face să fiu optimist în perspectiva sezonului. Rămâne de văzut la primele meciuri cum va arăta echipa și ce vom avea de corectat si imbunătățit, deoarece se anunță un sezon lung și dificil și după cum spuneam, din păcate nu am reușit să jucăm vreun meci amical, astfel încât să ne facem niște idei foarte clare.”

Cătălin Petrișor a reliefat și obiectele pentru această stagiune:

„Ca și obiective, pe lângă dorință de a juca un baschet cât mai frumos și modern, ne propunem să jucăm de la egal la egal cu toate echipele și bineințeles, să evităm ultimele locuri și implicit retrogradarea.”

În final, Cătălin ne-a vorbit despre ce se așteaptă pe plan personal de la acest sezon:

„Pe plan personal, mereu trebuie să pui pe primul loc sănătatea și sa fii ferit de accidentări, mai ales în aceasta perioadă foarte dificilă pentru toată lumea și după această pauză foarte lungă. De asemenea consider că experiența acumulată în Liga Națională va ajuta echipa din multe puncte de vedere, in special pe partea de creativitate.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!