Stiri Cupa României Masculin

Ce abatere a comis Lucas Tohătan la finalul partidei dintre Voluntari și Sibiu. Video

Ce abatere a comis Lucas Tohătan la finalul partidei dintre Voluntari și Sibiu. Video

O fază mai puțin obișnuită s-a produs la finalul partidei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu, din manșa tur a sferturilor Cupei României.

La scorul de 75-66, cu 9 secunde rămase de jucat, Lucas Tohătan a fost sancționat cu o greșeală tehnică pentru că ar fi călcat tușa la repunere. Faza poate fi revăzută mai jos, în jurul orei 01:49:00.

Potrivit ROJB, abaterea comisă de internaționalul român eeste sancționată direct, fără avertisment, doar în ultimele două minute ale sfertului patru sau în prelungiri:

„17.3.3 Când cronometrul de joc afişează 2:00 minute sau mai puţin în al patrulea sfert şi în fiecare prelungire, şi o repunere în joc se efectuează, arbitrul va folosi o semnalizare pentru a preveni trecerea neregulamentară a liniilor care delimitează terenul de joc ca avertisment în timpul administrării repunerii în joc.

Dacă un jucător apărător:

- Îşi deplasează orice parte a corpului lui peste linia care delimitează terenul de joc pentru ca să interfereze cu repunerea în joc, sau

- Se află la mai aproape decât 1m faţă de jucătorul care efectuează repunerea în joc atunci când locul de repunere are o distanţă mai mică de 2m,

aceasta este o abatere şi va conduce la sancţionarea unei greşeli tehnice”, se arată în Regulament.

CSU Sibiu a fost sancționată după această abatere cu o liberă, transformată de Sarunas Vasiliauskas, care a stabilit scorul final al primei manșe la 76-66.

Ardelenii vor avea șansa să își ia revanșa și să își obțină calificarea în Final Four-ul Cupei pe teren propriu. Partida retur se joacă joi, 30 decembrie, de la ora 18:45.

*foto: captură youtube FRB Tv

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!