Stiri Cupa României Masculin

Ce s-a întâmplat în sfertul trei al meciului dintre FC Porto și CSM CSU Oradea

Ce s-a întâmplat în sfertul trei al meciului dintre FC Porto și CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea nu și-a găsit cadența în acest start de sezon și încă rămâne datoare pe plan european. Ocupanta locului 3 din sezonul precedent al FIBA Europe Cup a pierdut și al doilea meci din actuala stagiune, 75-63 pe terenul lui FC Porto.

Vicecampioana României a dat senzația că poate câștiga meciul cu lusitanii, după ce a câștigat prima repriză cu scorul de 38-33. Din totalul punctelor marcate în prima partea a meciului, 29 au venit din partea lui Garlon Green (21) și Martynas Paliukenas (8).

Sfertul 3 s-a dovedit decisiv în soarta finală a meciului și în același timp unul mai mult decât modest pentru echipa antrenată de Cristian Achim, care nu a găsit niciun fel de soluție și a fost depășită clar de formația gazdă. Oradea a marcat doar 6 puncte pe parcursul acestui act. FC Porto a replicat cu 22 de puncte și astfel aveau un avantaj format din două cifre înaintea actului decisiv.

Primele momente de la reluarea jocului nu anunțau dezastru pentru Oradea, Bickauskis a marcat cu un lay-up iar Green și Richard au ratat aruncări accesibile în mod normal în primele două minute. De atunci însă orădenii au pierdut 7 posesii și le-au oferit pe tavă portughezilor 8 puncte. Nici în ultimul act elevii lui Achim nu au avut grijă de minge și au mai comis 4 turnovers din totalul de 19 consemnat la final.

La final diferența de puncte marcate din turnovers a fost de doar 6 puncte, 21-15. Totuși pe parcursul reprizei secunde, Oradea nu a avut punct generat de o posesie pierdută de echipa adversă.

Pe parcursul sfertului trei, Cristian Achim a întrerupt jocul în două rânduri la interval de două minute. Jucătorii săi nu au avut răspuns pe parchet și diferența a crescut la 9 lungimi, fără punct marcat pentru orădeni.

În startul sfertului decisiv, Oradea avea 5 jucători cu un indice negativ la eficiență. Acest 5 era format din Bickauskis, Richard, Holt, Markovic și Baciu, cu mențiune că pivotul român avea doar 4 minute petrecute pe parchet și un singur turnover pe linia statistică. În plus, până spre finalul meciului, CSM CSU Oradea a avut doar doi jucători cu mai mult de un coș marcat din acțiune: Garlon Green, singurul remarcat  din trupa bihoreană, și Martynas Paliukenas, care a contribuit la desprinderea din sfertul secund, inclusiv cu 3 intercepții.

În plus CSM CSU Oradea a terminat cu procentaje modeste din acțiune 33.9% (19/56), 38.9% de la 2 puncte și 25.0% de la 3 puncte.

Un alt aspect important, Oradea nu a putut evita contraatacurile lui FC Porto. Lusitanii au marcat 22 de puncte pe contraatac, față de doar 8 reușite de CSM.

Cu 0-2 la general în grupele FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea are din acest moment o misiune dificilă pentru a avansa în  faza următoare a competiției.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!