Stiri Cupa României Masculin

Ce s-a întâmplat în ultimele trei finale în care scorul a fost 1-1 după două meciuri

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.05.2022

Ce s-a întâmplat în ultimele trei finale în care scorul a fost 1-1 după două meciuri

După două meciuri disputate în finala Ligi Naționale de Baschet Masculin, U-BT Cluj și CSO Voluntari se află la egalitate, 1-1. Seria se mută în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”. Meciul trei este programat marți, 31 mai, de la ora 20:00.

Datorită victoriei din meciul doi de la Cluj, ilfovenii dețin în acest moment avantajului terenului propriu și își pot adjudeca trofeul prin două succese în fața propriilor suporteri. Pentru a ne crea o idee despre ce înseamnă acest avantaj, acestea sunt ultimele trei instanțe când în finala Ligii Naționale, scorul a fost 1-1 după două jocuri.

1. CSM Oradea (3) – CSM Steaua EximBank București (4) 3-1, sezonul 2017/18

În semifinalele competiției, cele două formații au reușit să surprindă și au eliminat primele două clasate din sezonul regulat. Bihorenii au trecut cu 3-1 de BC CSU Sibiu, în timp ce roș-albaștrii au revenit de la 2-0 și au eliminat-o pe U-BT Cluj, într-o reeditare a finalei din urmă cu un an.

După un eșec la 13 puncte (86-73) în Arena „Antonio Alexe”, trupa din capitală a reușit să se regrupeze și să câștige cu 75-70 în aceeași sală, înainte ca seria să se mute în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

În primul meci la București, Leii Roșii s-au impus categoric, cu 94-70 și s-au asigurat că vor juca cel puțin un meci decisiv în fața propriilor suporteri. Cu toate acestea, elevii lui Cristian Achim au rămas consecvenți și au câștigat și meciul 4, cu 92-89. Kris Richard a fost numit MVP-ul finalei.

2. CSM Oradea (2) – BC Mureș (5) 3-2, sezonul 2015/16

În penultimul act al Ligii Naționale, BC Mureș a reușit să producă surpriza și a eliminat-o pe Steaua, echipa clasată pe primul loc la finalul sezonului regulate. De cealaltă parte, Oradea a eliminat-o pe U-BT Cluj.

Primul meci al finalei s-a soldat cu un succes la șase puncte al orădenilor, scor 85-79. În meciul doi, rolurile s-au inversat, iar mureșenii au câștigat de data aceasta cu 77-71. Aceștia nu au reușit să câștige și meciul trei pentru a se apropia la un pas de trofeu (81-72), dar s-au revanșat în meciul patru când s-au impus cu 79-70.

Decisivul din Arena „Antonio Alexe” a adus primul titlu din istoria Leilor Roșii, după victoria cu 79-73. Martin Zeno a fost desemnat MVP-ul primei finale după 13 sezoane la care Asesoft Ploiești nu a luat parte.

3. Asesoft Ploiești (1) – CSM Oradea (2), sezonul 2013/14

În această finală, au ajuns cele mai bine clasate echipe din sezonul regulat. Prahovenii veneau după două titluri consecutive, în timp ce CSM Oradea era încă în căutarea primului titlu din palmares. În semifinale, Asesoft a trecut în meci decisiv de U Cluj, iar bihorenii au eliminat în minim de meciuri pe BC Mureș.

Leii Roșii au „furat” primul meci în fieful adversarilor, cu un scor tipic baschetului de peste ocean: 105-93. Elevii lui Dado Arnautovic s-au regrupat și au câștigat meciurile doi și trei cu 95-76 și 88-80. Orădenii nu au cedat și au trimis seria în decisiv, prin succesul cu 87-81.

Meciul 5 a fost decis de Alhaji Mohammed, cel care avea să fie numit și MVP-ul finalei. Acesta a adunat 27 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive în succesul cu scorul de 100-94, adjudecând al 10-lea titlu pentru gruparea ploieșteană.

Meciul trei al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj va fi transmis marți, 31 mai, de la ora 20:00, pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!