Stiri Cupa României Masculin

Cel mai bun marcator al stagiunii precedente părăsește Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.08.2022

Cel mai bun marcator al stagiunii precedente părăsește Liga Națională

Michael Qualls, cel mai bun marcator al Ligii Naționale în stagiunea precedentă, și-a găsit echipă pentru sezonul 2022-23. Jucătorul de 28 de ani va evolua pentru Sporting Al Riyadi Beirut în campionatul Libanului.

Al Riyadi este vicecampioana din LBL (Liban Basketball League) în stagiunea precedentă, după o finală pierdută în șapte meciuri cu echipa cu cel mai bun bilanț în sezonul regulat, Beirut Club. Viitoarea echipă a lui Mike a avut un bilanț de 17-3 în sezonul regulat.

Qualls a avut un sezon impresionant alături de SCM U Craiova și a terminat stagiunea din campionatul României în postura de coșgheter. El a avut medii de 21.4 puncte, 5.6 recuperări și 2.4 pase decisive, ajungând până în sferturile de finală ale competiției. Alături de olteni, Michael a jucat și o finală de Cupa României, având medii de 19.7 puncte, 5.5 recuperări și 1.8 pase decisive în șase jocuri.

Michael Qualls este absolvent al Universității din Arkansas, pe care a reprezentat-o preț de trei sezoane în NCAA. Au urmat două sezoane petrecute în Israel și Italia, la Gilboa Galil și Acqua S.Bernardo Cantu, înainte de revenirea peste ocean pentru a evolua în G-League la echipele afiliate celor de la Utah Jazz, Dallas Mavericks și Milwaukee Bucks.

SCM U Craiova nu are încă lotul definitivat, deși se pregătește pentru participarea în preliminariile FIBA Europe Cup. Leii din Bănie i-au înregimentat pe Shawn Hopkins, Cortez Edwards, Dimitrije Nikolic, Demonte Flannigan, Giordan Watson, George Vlad, Alexandru Coconea, Bogdan Țîbîrnă și George Blaj-Voinescu până la acest moment.

*foto: Iuli Dobre

1 comentariu la aceasta stire:
  • Edi98 :

    Individualist
    Mai bine, asta nu era un jucator de echipa

    cu 1 an în urmă (24.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!