Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 15-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 15-a

Sâmbătă, 30 decembrie, s-au desfășurat ultimele două meciuri din anul 2023 în Liga Națională de Baschet Masculin și astfel s-a terminat etapa a 15-a. În această rundă, la fel ca în multe altele, jucătorii români de pe pozițiile 4-5 au impresionat, având prestații excelente.

Iată care au fost cei mai buni cinci baschetbaliști autohtoni din etapa aceasta:

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Trupa din Capitală a câștigat la scor derby-ul cu CS Rapid București (91-75), grație unui act decisiv de excepție, adjudecat la 14 puncte. Andrei Mandache a evoluat din nou foarte bine, adunând 14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un indice al eficienței de +19.

Punctul forte al veteranului lui Dinamo a fost reprezentat de aruncările de la distanță, acolo unde Mandache a avut un procentaj de 67% (4/6).

Titus Nicoară (CSO Voluntari)

Echipa ilfoveană a încheiat anul 2023 în vestul țării, pe terenul lui SCM Timișoara, reușind să se impună cu 86 la 78. Liderul alb-albaștrilor a fost Nicoară, care și-a trecut în cont un double-double: 10 puncte, 11 recuperări, 21 de unități la eficiență.

Experimentatul baschetbalist român a avut 5/5 din acțiune, iar 4 din cele 11 recuperări au fost obținute în atac.

Laszlo Lazar (SCM Timișoara)

De partea cealaltă, Nicoară a avut în Lazar un adversar redutabil, acesta contabilizând 17 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și +21 la eficiență. Pivotul bănățenilor a ratat doar o aruncare din acțiune (5/6 – 83%) și doar una din cele opt libere primite (88%).

Rareș Uță (CSU Sibiu)

Echipa lui Tomas Rinkevicius a fost aproape de o revenire extrem de spectaculoasă pe terenul lui CSM Constanța, însă nu a reușit să profite de o serie de libere ratate ale gazdelor și a pierdut cu 89 la 87.

Uță a strâns 20 de puncte, 6 recuperări, 2 capace și 21 de unități la eficiență. Pivotul sibienilor a terminat cu 64% din acțiune (7/11) și 75% de la linia de libere (6/8).

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

La două zile după succesul cu Buducnost, campioana României a reușit o prestație bună pe terenul lui CSM Târgu Jiu și a obținut a 13-a victorie stagională: 87-72. MVP-ul clujenilor a fost din nou Cățe, care s-a remarcat cu 18 puncte, 11 recuperări și +25 la eficiență.

Pivotul alb-negrilor a marcat șase din cele șapte aruncări (86%), șase din cele șapte libere (86%) și a reușit cinci recuperări ofensive.

*foto: Facebook - CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!