Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a treia din LNBM

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a treia din LNBM

Etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus mai multe prestații foarte bune pentru jucătorii români, în cazul unora dintre cei aleși în Top 5 vorbind despre recorduri personale la nivelul primei ligi. Runda care a avut loc în perioada 14-17 octombrie a notat 5 victorii pentru gazde și 3 pentru oaspeți.

Site-ul nostru i-a ales pe următorii români în topul celor mai bune prestații ale etapei, ordinea fiind cea în care au jucat meciurile în care au fost implicați:

1. Ionuț Berceanu (CSM Focșani)

Career-high pentru jucătorul lui CSM Focșani cu cele 15 puncte, 5 recuperări și 2 intercepții în duelul cu CSA Steaua din deschiderea etapei, pentru 22 index al eficienței. Berceanu a fost a doilea marcator pentru CSM Focșani în acest duel, după Mo Pratt, urmându-l pe american și în privința eficienței.

La aruncări s-a remarcat însă total de pe parchet, cu 7/7 din acțiune și 1/1 de la linia liberelor, fiind singurul care nu a ratat absolut deloc.

2. Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)

Într-un duel controlat cap-coadă și unde CSM Petrolul a putut să-și refacă coșaverajul, Bogdan Popa a ieșit în evidență cu 19 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive în 31 de minute pe parchet din postura de titular, totul pentru un index al eficienței de 24 de unități și +49 la +/-.

Performanța nu doar că l-a făcut principal marcator al prahovenilor, dar i-a adus și un career-high în Liga Națională. Din acțiune a stat cu 7/11, având peste 55% procentaj de la două și de la trei puncte.

3. Camil Berculescu (CSM Târgu Jiu)

Primul double-double din carieră în LNBM pentru Camil Berculescu vine în jocul pierdut cu Rapid București, el totalizând 13 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție în 32 de minute pe teren din postura de titular, totul pentru 22 index al eficienței.

Jucătorul lui CSM Târgu Jiu a avut 6/11 din acțiune și 1/2 de la linia liberelor, în cazul primei statistici fiind cel mai eficient din lotul gorjenilor în rândul celor care au avut minim 5 aruncări.

4. Alexandru Olah (Rapid București)

În partida de la Târgu Jiu a avut o prestație foarte bună și pivotul Alex Olah, care a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, o intercepție și un capac pentru 20 de unități la eficiență și +28 la +/-. Acesta strânge astfel meciuri consecutive în double figures în campionat.

O singură ratare a avut din acțiune Olah (6/7), în vreme ce la linia de fault a stat cu 3/6, acesta fiind un capitol la care Rapid a lăsat multe puncte în duelul cu CSM Târgu Jiu.

5. Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

La un pas de double-double a fost experimentatul pivot al celor de la CSM Târgu Mureș în ultimul meci al rundei, Santa terminând cu 14 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în 28 de minute pe parchet pentru un index al eficienței de 21 de unități.

Pivotul s-a aflat printre jucătorii cu măcar 50% procentaj din acțiune, având 7 aruncări bune din totalul celor 11 încercări. De când a început sezonul 2022/2023, Santa a fost mereu în double figures la finalul partidelor.

În urma acestei runde au rămas fără înfrângere formațiile Rapid București, U-BT Cluj, CSU Sibiu (toate conferința A) și SCM Timișoara (conferința B). Etapa a patra va avea loc în perioada 22-23 octombrie.

*foto: Alin Peptan / csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!