Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda cu numărul 13

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda cu numărul 13

Etapa cu numărul 13 din Liga Națională de Baschet Masculin a fost eficientă și pentru mai mulți jucători autohtoni, unii aflându-se la cele mai bune cifre personale în actuala stagiune.

În opinia site-ului nostru, următorii baschetbaliști au prins lista celor mai bune prestații ale autohtonilor:

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

Finalul etapei a adus un duel foarte echilibrat între Voluntari și Rapid, iar Lucas Tohătan a fost printre sportivii remarcați în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”. Fundașul alb-albaștrilor a totalizat 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în 24 de minute, perioadă în care a pierdut de patru ori mingea, iar la eficiență a stat cu +16. Lucas a avut un procentaj perfect de la distanță, după 3/3, iar din interiorul arcului de cerc a ratat o singură dată din patru încercări.

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Season-high-ul de 23 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții și 3 mingi pierdute l-a ajutat pe Mandache să devină cel mai eficient jucător din tabăra lui Dinamo în disputa cu Corona Brașov, cu 27 de unități la acest capitol. Experimentatul fundaș a prins un meci mare la aruncările de afară, 5/8, pe lângă care a stat cu 2/3 la două puncte și 4/4 la linia de fault.

Matei Constantinescu (Laguna Sharks București)

Cu toate că a suferit a 12-a înfrângere în tot atâtea jocuri din LNBM, Laguna București a avut un sportiv care a evoluat foarte bine în weekend. Matei Constantinesc și-a trecut în cont cea mai bună prestație a carierei în prima ligă, după cele 17 puncte și 3 pase decisive contra lui CSM Târgu Jiu, cifrele fiind suficiente pentru +21 la eficiență. Baschetbalistul Lagunei Sharks a fost fără greșeală la două puncte, 5/5, dar și la libere (1/1), iar de la distanță a adunat 2/3.

Alexandre Maticiuc (CS Dinamo București)

De când a ajuns în LNBM, Maticiuc n-a fost în double digits la puncte până în weekend-ul recent încheiat. Baschetbalistul lui Dinamo a reușit un career-high în primul eșalon, fiind vorba despre 10 puncte și 6 recuperări împotriva Coronei Brașov, alături de +16 la eficiență. Maticiuc a ratat o singură aruncare din acțiune, astfel că a terminat cu 2/2 de la distanță și 2/3 din interiorul arcului de cerc.

Rolland Torok (CSM Constanța)

Căpitanul celor de la CSM Constanța s-a aflat în grupul jucătorilor în double digits la puncte în succesul împotriva nou-promovatei CS Vâlcea. Torok a contribuit cu 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive la victoria dobrogenilor și a avut un index al eficienței de 19 unități. Experimentatul jucător a terminat cu 6/8 la două puncte și 2/2 la libere, iar din spatele arcului de cerc și-a ratat toate cele trei încercări.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!