Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 16-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.01.2024

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 16-a

Etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a răspuns mai multor întrebări cu privire la echipele calificate în Top 10. După această rundă, singura dilemă cu privire la echipele ce vor avansa în lupta pentru play-off din LNBM este în Conferința A, unde Dinamo, Timișoara și Târgu Jiu luptă pentru ultima poziție.

Iată care au fost cele mai reușite prestații ale jucătorilor români în această rundă

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

CSM Galați a pornit cu un eșec în noul an. În mod deloc surprinzător, formația pregătită de Florin Nini a cerut pe terenul campioanei României cu 84-120, dar prestația lui Ciotlăuș a adus o pată de lumină pentru moldoveni. Extrema grupării de pe malul Dunării a terminat cu un double-double meciul de sâmbătă, adunând 17 puncte și 10 recuperări pentru un total de 24 de unități la eficiență.

Nicolae Ciucă (CS Vâlcea 1924)

Deși a ratat matematic calificarea în Top 10, CS Vâlcea a reușit să bifeze o nouă victorie, a doua la rând și a treia în ultimele cinci meciuri. Lupii Negri au trecut de CSM Focșani cu 96-84, iar Ciucă a avut parte de cea mai bună prestație stagională, reușind la rândul său un double-double. El a fost prezent preț de 15 minute pe parchet, suficient pentru a strânge 13 puncte, 11 recuperări și +22 la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a avut un start fulminant de 2024 și a bifat cea mai prolifică prestație ofensivă din acest sezon. U-BT a trecut fără emoții pe teren propriu de CSM Galați, 120-84, iar Cățe a fost din nou cel mai bun marcator și recuperator al echipei sale. Pivotul aflat la al doilea sezon în Ardeal a ratat doar trei aruncări din acțiune din 14 încercări și a încheiat 25 de puncte, 7 recuperări și +31 la eficiență.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

O altă echipă ce și-a asigurat prezența în Top 10 este medaliata cu bronz a ediției anterioare de campionat. CSU Sibiu a câștigat un meci de mare luptă cu CSM Târgu Mureș, cu scorul de 87-81, iar Uță a fost încă o dată cel mai prolific jucător al vulturilor. Elevii lui George Trif nu au avut răspuns pentru Rareș, care a totalizat 24 de puncte și 7 recuperări, cu 11/15 din acțiune pentru +27 la index-ul de eficiență.

Cătălin Baciu (CSM Oradea)

Lista evoluțiilor excelente din partea pivoților români este completată de Cătălin Baciu, care a înregistrat un nou double-double pentru CSM Oradea în prologul acestei runde. Leii Roșii au câștigat cu 92-72 pe teren propriu în fața lui CSM Petrolul Ploiești, iar Bobo a terminat cu 20 de puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și 80% procentaj la aruncările din acțiune, precum și 100% de la linia de libere pentru +29 la eficiență.

*foto: Facebook/PinPhoto (Cătălin Margarit)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!