Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în prima etapă a campionatului

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în prima etapă a campionatului

Liga Națională de Baschet Masculin a adus prima etapă din sezonul 2022/2023, ocazie cu care unii baschetbaliști români au reușit prestații notabile fie cu cifre excelente în fața fostei echipe, sau cu double-double în victoriile formațiilor pe care le reprezintă.

În funcție de ora și data disputării meciurilor, următorii jucători fac parte din Top 5 în această primă etapă:

1. Andrei Calenic (CSM Galați)

Fostul dinamovist a avut o evoluție extrem de bună în primul meci pentru CSM Galați, dunărenii fiind aproape de o surpriză în fieful lui Dinamo. Calenic și-a ajutat echipa cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri în 33 de minute pe parchet, pentru 23 de unități la eficiență.

El a stat cu 5/9 din acțiune, din spatele arcului de cerc având 3/5, în timp ce la aruncările libere nu a greșit deloc (4/4). Mai bine de un an și jumătate a trecut de la ultimul meci pentru Calenic în double figures.

2. Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Trecerea la Dinamo i-a adus un prim meci reușit lui Vlad Moldoveanu, experimentatul român totalizând 16 puncte, 11 recuperări și 4 assist-uri în 31 de minute pentru alb-roșii. Punctele lui Vlad au contat foarte mult în prelungiri, unde Dinamo a putut să câștige la trei lungimi cu CSM Galați.

În acest prim meci oficial Moldoveanu a avut 13 aruncări din acțiune, precise fiind 7 dintre acestea, cu procentaj de minim 50% atât din interiorul, cât și din spatele arcului de cerc.

3. Cătălin Petrișor (CSM Focșani)

În ciuda înfrângerii de la Timișoara, Cătălin Petrișor a fost printre liderii lui CSM Focșani, fundașul adăugând 14 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri în 29 de minute jucate pentru un index de 18 unități la eficiență. Un singur baschetbalist din echipa vrânceană a avut cel puțin 50% procentaj din acțiune pe lângă Petrișor.

Cu 60% din acțiune a încheiat meciul, câte două rătări de la două puncte și de la distanță. În decembrie 2020 a putut să fie în double figures într-un meci fostul conducător de joc al naționalei României.

4. Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Pivotul a adăugat un double-double spectaculos în 32 de minute pe parchet la Târgu Jiu, prin cele 19 puncte și 17 recuperări cu care a ajutat-o pe CSM Târgu Mureș să câștige. Pe lângă cifrele acestea, Santa a avut un index de 29 de unități la eficiență și +29 la +/-, în ambele cazuri fiind liderul echipei.

Aproape doi ani au trecut de la precedentul meci în double figures în primul eșalon, iar anteriorul cu double-double data din luna mai a anului 2019.

5. Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Debut reușit pentru internaționalul român la U-BT, campioana en-titre deschizând cu victorie un nou sezon al Ligii Naționale. Emi a fost pe parchet timp de 21 de minute, perioadă în care a adunat 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Cățe a făcut parte din grupul jucătorilor de la clujeni cu peste 60% procentaj din acțiune prin cele 6 aruncări precise din 9 încercări.

LNBM o să continue la finalul săptămânii viitoare, acum fiind rândul Cupei României în următoarele zile.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!