Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 11-a a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.12.2023

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 11-a a Ligii Naționale

O nouă etapă din Liga Națională de Baschet Masculin s-a scurs rapid. Ziua de sâmbătă a fost una extrem de încărcată în campionatul României, întrucât au fost programate șase dintre cele șapte meciuri ale rundei. Două dintre acestea au fost reeditările semifinalelor din sezonul 2022/23. SCM U Craiova și CS Vâlcea au de disputat o restanță din runda a 11-a.

Iată cele mai bune prestații ale jucătorilor români în această rundă:

Andrei Mandache (Dinamo București)

Formația din Ștefan cel Mare a trecut peste sincopele din luna noiembrie, în care nu a câștigat vreun meci și a reușit să se impună la prima dispută din decembrie. Alb-roșii au trecut cu 92-77 de CSM Galați, în bună măsură datorită evoluției lui Andrei Mandache, care a excelat în special la nivel defensiv. Baschetbalistul român a adunat 17 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 7 intercepții (capitol la care și-a înregistrat recordul personal al carierei) pentru 29 de unități la eficiență.

Tudor Fometescu (FC Argeș)

Gruparea viola este printre cele mai în formă echipe din LNBM și a demonstrat asta și în meciul câștigat în fața celor de la CSM Focșani, cu 80-74. O prezență constantă deja la această rubrică, Fome a reușit o nouă prestație foarte bună și a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 18 unități la eficiență, iar toate reușitele sale din acțiune au venit din spatele arcului de cerc.

Ionuț Berceanu (CSM Focșani)

În același meci disputat în Pitești Arena, vrâncenii au disputat de o evoluție foarte bună din partea unuia dintre jucătorii autohtoni de bază. Berceanu a avut parte de cea mai bună prestație din acest sezon și a fost al doilea marcator din tabăra lui Focșani, reușind să strângă 19 puncte și 6 recuperări. De asemenea, el a avut un indice al eficienței de +20.

Alex Olah (CSO Voluntari)

Troublemakers și-au prelungit seria formidabilă de victorii în toate competițiile și după disputa de acasă cu Corona Brașov, încheiată cu 72-68. Ilfovenii au recuperat o diferență de două cifre în acest meci, iar Alex Olah a fost cel mai bun om al fostei vicecampioane. Pivotul naționalei româniei a flirtat cu un triple-double în meciul pe care l-a terminat cu 13 puncte și 8 recuperări pentru a aduna 21 de unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Cățe a terminat în double-double în victoria cu Rapid cu 81-98. În mai puțin de 22 de minute petrecute pe parchet, titularul lui U-BT la poziția cinci a reușit să adune 16 puncte, 10 recuperări (5 ofensive), 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac, ratând o singură aruncare din acțiune. Emi a transformat 7/8 aruncări, toate venind din interior. De asemenea, el a avut și 2/2 de la linia de libere pentru ca la final să adune 29 de unități la eficiență. Alb-negrii au fost la +16 cu el pe parchet.

 

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!