Stiri Cupa României Masculin

Chris Terrell: “Am făcut un pas uriaș în acest sezon”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
04.01.2013

Într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, CSȘ Giurgiu a fost învinsă pe teren propriu de campioana en-titre a României, CSU Ploiești, cu scorul de 63-76. În returul ce se va desfășura la Brazi, giurgiuvenii pleacă cu șansa a doua.

Total Baschet a luat legătura cu Chris Terrell, tehnicianul celor de la CSȘ Giurgiu. Iată ce a declarat acesta înainte de partida contra ploieștenilor:

Ce părere aveți despre ultimul meci, cel din Cupă, contra celor de la CSU Ploiești?

Jocul din sferturile Cupei României contra celor de la CSU Ploiești a fost un meci greu, în care jucătorii s-au luptat în fiecare minut. Datorită faptului că la echipa noastră nu au evoluat noii jucători, Bryson McKenzie și Marcus Melvin, deoarece nu au fost eligibili, am avut unele problem la finalizare. Cătălin Vlaicu a făcut o treabă bună cu Cătălin Burlacu și a avut o primă repriză foarte puternică. Chris Ware, de asemenea, a luptat în prima jumătate a meciului și a reușit să facă o treabă bună și la capitolul recuperări. De la pauză, s-a rupt ritmul jocului. În a doua jumătate a început să se vadă oboseala. Am obținut o contribuție foarte bună de la Cristi Nicolae. El a jucat foarte bine împotriva lui Tica, poate este cu 10cm mai mic și 20-25 kg mai slab, dar el și-a arătat valoarea sa și de la 3 puncte, lucru care ne-a ajutat și ne-a ținut aproape de Ploiești în sfertul al treilea. Puterea și experiența Ploieștiului a fost evidentă. Au controlat în a doua repriză partida.

Ce așteptări aveți de la returul ce se va desfășura la Brazi?

În meciul din sezonul regulat, Ploieștiului i s-a permis să apere pick&roll-ul facând capcană și având contact dur la perimetru între oamenii lor înalți și jucătorii scunzi de la noi fără să se fluiere ceva. Același lucru l-am văzut și sezonul trecut când am jucat cu Ploieștiul. În a doua repriză a meciului ei preferă să facă pressing, să împiedice și să facă o capcană și să fie foarte agresivi dar de multe ori comit faulturi evidente care nu sunt fluierate împotriva jucătorilor lor de pe pozițiile 4 și 5. Nu poți să ai contact repetat cu jucătorul care driblează în timp ce îți miști picioarele. Regulamentul FIBA consideră acest lucru fault cu excepția situației în care apărătorul stă nemișcat pe picioare. Dar ei împing în timp ce se mișcă lateral. Este fault evident în orice campionat din lume. În momentul în care jucătorii văd că pot împinge fără să se fluiere ceva devin agresivi și câștigă meciul din punct de vedere psihologic. În meciurile internaționale nu îi lasă să facă așa ceva iar arbitrii controlează mult mai bine aceste ieșiri când jucăm pe propriul teren. Aș vrea să văd cum se va fluiera la Ploiești, mai ales că meciul este și la TV.

Cum vi s-a părut prima jumătate a sezonului?

Prima jumătate a sezonului a fost o experiență bună, din care am învățat cu toții. Multe persoane știu că avem doi jucători tineri care vor căpăta experiență și care vor ajunge sus în Liga Națională. În turul campionatului cred că am dovedit că putem concura cu orice echipă din această ligă. Dintr-o echipă care a fost pur și simplu la retrogradarea în Divizia B, am ajuns în sferturile de finală ale Cupei României. Am făcut un pas uriaș în acest sezon. Avem victorii importante, cum ar fi cele contra celor de la U Mobitelco Cluj-Napoca și CSM București în Cupa României și altele, cum ar fi contra celor de la BCM U Pitești și SCM Craiova, în campionatul. De asemenea, am jucat foarte bine contra celor de la Gaz Metan Mediaș, BC Timișoara și CSU Ploiești.

Ce puteți spune de noile transferuri?

Am transferat doi jucători. Este vorba despre Bryson McKenzie și Marcus Melvin. Suntem bucuroși că am adăugat acești doi jucători talentați în echipa noastră și ne așteaptăm, ca împreună, să facem jocuri bune și să obținem victorii în a doua jumătate a sezonului.

Ce așteptări aveți de la anul 2013?

Sper că vom juca foarte bine și că vom continua parcursul bun în campionat. Voi munci din greu pentru a obține victorii în a doua jumătate a sezonului.


Partida dintre CSU Ploiești și CSȘ Giurgiu ce se va desfășura la Brazi, vineri, 4 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    D-l Terrell
    Parerea mea este ca d-l Terrell isi face prea mari probleme in ceea ce priveste arbitrajul,asupra unui meci care va veni.Probabil ,vrea sa creeze o anumita presiune,dar dansul stie ca baschetul aste totusi un sport barbatesc.S-au crede ,oare,ca din aceasta cauza a pierdut Giurgiul meciul tur?Este totusi mare diferenta ,la aceasta ora,intre CSGiurgiu si Asesoft.

    cu 11 ani în urmă (04.01.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @gogu
    toti cei care urmaresc acest sport in Romania au observat aparerea hedge on screen practicata de Asesoft care este cel putin la limita regulamentului, aparare care-i este permisa numai ei; daca nu ma insel totalbaschet.ro chiar a scris un articol pe aceasta tema.
    La acest lucru cred ca s-a referit antrenorul Terrell fara a pune sub semnul intrebarii valoarea echipei campioane.

    cu 11 ani în urmă (04.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    arbitraj
    se va fluiera la fel, vb despre Asesoft, care joaca cel putin cu 1 arbitru in echipa totdeauna, nu are importanta transmisia tv

    cu 11 ani în urmă (04.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!