Stiri Cupa României Masculin

Cinci jucători crescuți de CSM Petrolul continuă și în sezonul următor la echipa mare

Cinci jucători crescuți de CSM Petrolul continuă și în sezonul următor la echipa mare

CSM Petrolul Ploiești a anunțat faptul că Bogdan Popa, Christian Chițu și Octavian Popa-Calotă vor continua și sezonul viitor în Sala Olimpia, după cum a anunțat și site-ul nostru săptămânile trecute. Totodată, prahovenii au anunțat și că în următorul sezon din lotul formației mari vor face parte și cinci juniori.

Este vorba despre Codruţ Dinu (15 ani), George Angelian (15 ani), Robert Pătraru (15 ani), Odysseas Iancu (19 ani) şi Mihai Comănescu (19 ani). Primii patru au şi debutat în sezonul trecut pentru echipa de seniori.

Cât despre obiectivele formației în sezonul viitor, mai multe informații a adus coordonatorul secției de baschet de la CSM Petrolul, Ionuț Ivan:

„Ne pregătim pentru un sezon mult mai dificil decât cel precedent, iar strategia adoptată a fost aceea de a ne asigura, ca mai toate cluburile din Liga Naţională, un nucleu de jucători români absolut necesar în condiţiile noului regulament al primei ligi. După ce am semnat un nou contract cu antrenorul Mihai Popa, absolut meritat, cred eu, după un prim sezon încheiat aproape de play-off, am reuşit să-i păstrăm pe Octavian Popa Calotă, Christian Chiţu şi Bogdan Popa, care, alături de copiii crescuţi de noi, ce ne-au arătat în sezonul trecut că pot fi soluţii chiar şi la nivel de seniori, vor reprezenta soluţiile pentru numărul de jucători autohtoni impus de regulament. Lucrăm acum la identificarea celor mai bune soluţii pentru a alege jucătorii străini, demers în care sperăm să primim sprijin şi din partea unor firme importante din Ploieşti, cu care suntem în discuţii pentru îmbunătăţirea bugetului secţiei de baschet. Am fost aproape de play-off în sezonul trecut, în primul an de la promovare, iar anul acesta ne dorim mai mult chiar dacă, aşa cum citeam recent într-o postare a antrenorului echipei naţionale de baschet a României, Dragan Petricevic, sunt 7-8 echipe în Liga Naţională care au anunţat bugete între 1,2 şi 2,5 milioane de euro. Pe de altă parte, ne-am bucurat că am reuşit, de la meci la meci, să aducem tot mai mullţi ploieşteni în tribunele Sălii Olimpia, că a revenit acea emulaţie de care aveam nevoie în rândul copiilor şi că aceştia, sunt sigur, abia aşteaptă să vadă noua echipă CSM Petrolul Ploieşti şi să vină la sală pentru a o susţine. Totodată, vrem să mai facem câteva grupe de copii, pentru că avem solicitări foarte multe şi asta nu poate decât să ne bucure. Până la urmă, acesta este scopul principal al echipei de seniori: să reprezinte ţelul pentru aceşti copii care vin în weekend la sală, îi văd pe cei mari şi vor să fie ca ei!”

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!